Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 08:33

Επικίνδυνες παγίδες δίπλα σε πεζοδρόμιο στην Κυπαρισσία 

Γράφτηκε από τον

 

Σοβαρούς κινδύνους και παγίδες κρύβει το κομμάτι του πεζόδρομου, όσο μένει ανολοκλήρωτο, στην ανατολική πλευρά του δρόμου στην είσοδο της Κυπαρισσίας που φτάνει μέχρι τον οικισμό Μυρεΐκα. 

Μπορεί το έργο να ξεκίνησε τον Αύγουστο, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και κάποιες σιδερένιες βέργες με κορδέλες που είχαν τοποθετηθεί και το χώριζαν από τον δρόμο, σήμερα τα περισσότερα από αυτά έχουν φύγει. Μια ακόμη παγίδα είναι το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ δρόμου και πεζόδρομου (να σημειώσουμε ότι δεν έχουν υψομετρική διαφορά), ένα μικρό κενό σε όλο το μήκος, που αλίμονο αν εκεί βρεθεί ρόδα δίτροχου. 

Αρκετά παράπονα μας έχουν εκφράσει πολίτες της περιοχής που καθημερινά διέρχονται από εκεί επισημαίνοντας και τους παραπάνω σοβαρούς κινδύνους. Από ό,τι μαθαίνουμε πάντως, σύντομα -τις επόμενες μέρες μας είπαν χαρακτηριστικά- θα μπουν τα προστατευτικά σίδερα μεταξύ δρόμου και πεζόδρομου, καθώς χρειάζονταν να μπουν κάγκελα που προβλέπονται και έχουν έγκριση του υπουργείου. Η  αρχική μελέτη προέβλεπε να μπουν οι συνηθισμένες μπάρες που συναντάμε στους εθνικούς δρόμους. Ομως στην συνέχεια προέκυψε πρόβλημα, αφού δεν μπορεί να δοθεί έγκριση να μπουν οι μπάρες αυτές καθώς μπορεί ο δρόμος να είναι τμήμα της εθνικής οδού, αλλά εφόσον βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης και είναι ορίου κυκλοφορίας 50 χιλ. δεν μπορούν να μπουν τέτοιες μπάρες. Ετσι έχει δοθεί παραγγελία να φτιαχτούν τα συγκεκριμένα κάγκελα που έχουν την έγκριση του υπουργείου, τα οποία θα βαφτούν και με ειδική βαφή για να αντανακλούν το φως των αυτοκινήτων.

Κ.Μπ.