Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 13:16

Διάσωση μικρής χελώνας κοντά στη Σαπιέντζα 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τυχερή στάθηκε μια μικρή χελώνα καρέτα – καρέτα που βρέθηκε στην πορεία του Γιάννη Τεριζάκη από το Μάραθο και η οποία κολυμπούσε  κοντά στη νήσο Σαπιέντζα με ένα πλαστικό σακί από πατάτες μπλεγμένο στο σώμα της. Η τύχη της χελώνας σίγουρα δεν θα ήταν πολύ καλή αν στην πορεία της το απόγευμα της Τετάρτης δεν βρισκόταν ο ευαίσθητος Γιάννης και δεν αποφάσιζε να σταματήσει το σκάφος του, να μπει στο μικρό βοηθητικό βαρκάκι που είχε μαζί του και να την προσεγγίσει.

Αφού αφαίρεσε το πλαστικό σακί, την απελευθέρωσε πάλι στα γαλάζια νερά του Ιονίου για να συνεχίσει το ταξίδι και τη ζωή της.

Ο ίδιος μας επισήμανε ότι μόλις την αντίκρισε να είναι μπλεγμένη με το πλαστικό σακί, χωρίς δεύτερη σκέψη σταμάτησε να την βοηθήσει. Οπως μας είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς τόσα χρόνια στη θάλασσα έχει πετύχει τουλάχιστον 3-4 χελώνες να είναι μπλεγμένες είτε με σχοινιά, είτε σε δίχτυα και τις οποίες έχει βοηθήσει να απελευθερωθούν.

Μαζί του ήταν ένα κυνηγός από την Αμερική, τον οποίο είχε πάει να πάρει από τη νήσο Σαπιέντζα που κυνηγούσε με άδεια του Δασαρχείου. Ο κυνηγός ανέβασε φωτογραφίες από τη διάσωση της χελώνας στο Facebook. Σχολιάζοντας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που έσωσαν τη χελώνα αλλά και το θαυμασμό του για τον Γιάννη Τεριζάκη.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση