Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 14:12

Μεσσήνιοι αστυνομικοί διεκδικούν μισθούς σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσήνιοι αστυνομικοί διεκδικούν μισθούς σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας

 

Οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί συσπειρώνονται για να διεκδικήσουν την μισθολογική τους αποκατάσταση και όσα έχει αναγνωρίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τις περικοπές των μισθών τους. Ετσι με πρωτοβουλία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί αγωγή «για την διεκδίκηση του 50% που δεν μας αποδόθηκε σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, στις μηνιαίες αποδοχές και για το διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-12- 2016».

Στην σχετική ανακοίνωση προς τους συναδέλφους τους, που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Σταυρόπουλος και ο γεν. γραμματέας Θανάσης Πριστούρης, αναφέρουν πως «μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (υπ. αριθμ. 1127/2016) με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές τόσο οι διατάξεις περί των αναδρομικών που επέστρεφαν μόνο το 50% της διαφοράς των αποδοχών, όσο και η μη αναπροσαρμογή των αποδοχών μας στα επίπεδα που ίσχυαν μέχρι την 31-7-2012, είμαστε αναγκασμένοι, για να μην χάσουμε το δικαίωμα της διεκδίκησης του υπόλοιπου 50% που μας οφείλει η Πολιτεία για το διάστημα από 1-1-2015 και έως 31-12-2016, να προβούμε σε κατάθεση αγωγών».

Και καλούν όσους αστυνομικούς το επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά «να συμπληρώσουν τα συνημμένα έγγραφα, να προσέρχονται στο γραφείο της Ενώσεώς μας καθημερινά και κατά τις ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 7 μ.μ. - 9 μ.μ., προκειμένου να τα συγκεντρώσουμε, προσκομίζοντας παράλληλα το ποσό των 30 ευρώ καθ’ εκάστη αγωγή». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER