Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 08:13

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Εκλογές για την ανάδειξη των νέων του οργάνων, πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Τις ψήφους των 182 αντιπροσώπων των σωματείων της πόλης διεκδικούν 3 παρατάξεις: Η "Ενότητα", η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ) και η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση".

Χθες η ΔΑΣ, η παράταξη του ΠΑΜΕ, παρουσίασε τις θέσεις και τους υποψηφίους της.

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, αντιπρόεδρος στην απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, επικρίνοντας τις άλλες παρατάξεις που πρόσκεινται σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Λαϊκή Ενότητα, παρατήρησε: «Επτά χρόνια όλοι μαζί έβαλαν στο γύψο τη μεγαλύτερη εργατική συνδικαλιστική οργάνωση του νομού μας. Επτά χρόνια βάζουν πλάτη για να περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα». Προέτρεψε τους εργαζόμενους να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, άσχετα αν συμφωνούν ή όχι σε όλα μαζί της και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις υποσχέσεις. Παρατήρησε πως «είναι πολλά τα χρόνια της τριετούς θητείας της νέας διοίκησης, για να τα χαρίσεις στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό», 

Με την ευκαιρία, ο κ. Κουφαλάκος κάλεσε τους εργαζόμενους της Καλαμάτας να μετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της 8ης Δεκεμβρίου, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί. Σημείωσε πως «η αντίδραση πρέπει να εκφραστεί με όρους μαζικούς, με οργανωμένες μαζικές κινητοποιήσεις».

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος παρατήρησε ότι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ μετέχουν μέλη από τα συνδικάτα και τα σωματεία των οικοδόμων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, της ΔΕΥΑΚ, των φαρμακοϋπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων και της ΕΤΕ - ΔΕΗ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΩΝΗ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης Σωτήρης Τσώνης, εκπρόσωπος της "Ενότητας", σημείωσε: «Ολα αυτά τα χρόνια η πορεία μας είναι γνωστή, όπως επίσης είναι γνωστό και τι πρεσβεύει ο καθένας. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να υπάρχει συνέχεια για να μπορεί το Εργατικό Κέντρο να έχει ξεκάθαρη φωνή για όλα τα σοβαρά θέματα. Πρέπει, λοιπόν, οι αντιπρόσωποι να επιλέξουν τη φωνή της λογικής, του ρεαλισμού, της προόδου, να απομονώσουν και να συρρικνώσουν τις παραφωνίες του αναχρονισμού, του λαϊκισμού, της συντήρησης και του σκληρού πυρήνα της οπισθοδρόμησης».

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1) "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση"

Για το Δ.Σ.: Ηλίας Διασάκος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Αντώνης Κυριακόπουλος, Δημήτριος Κωστόπουλος, Ιωάννης - Παναγιώτης Λαγογιάννης, Ευάγγελος Λαμπρόπουλος, Σοφοκλής Μάρκου, Μάριος Μούντανος, Βασίλειος Μπίζας, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λεμονιά Μπίνη, Νίκο Μπογκτάνι, Κωνσταντίνος Παπαδέας, Δήμητρα Ρηγανάκου, Σταύρος Ρουτζούνης, Αθηνά Σταυριανέα, Κωνσταντίνα Στραβάκου, Μιχάλης Τσίχλης, Αθανάσιος Χάτζος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Φωκίων Βρεττός, Αλεξάνδρα Θεοδωροπούλου, Γεώργιος Κρεμεζής, Ιωάννης Μάρκου.

Αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ: Αθηνά Σταυριανέα.

2) "Ενότητα"

Για το Δ.Σ.: Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, Γεώργιος Γαρατζιώτης, Αθανάσιος Δρούτσας, Ευστάθιος Καρούτας, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, Μιχαήλ Λειβαδίτης, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Παναγιώτης Λύρας, Παντελής Μητρόπουλος, Βασίλειος Μπουζαλάς, Χρήστος Μωραγιάννης, Βασίλειος Νικολακόπουλος, Νικήτας Νταμάτης, Γεώργιος Ντεκελές, Αθανάσιος Πανουσόπουλος, Χρήστος Ρομπόγλου, Παναγιώτης Σιγαλός, Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Μιχαήλ Τσιμπουρίκος, Σωτήρης Τσώνης, Ιωάννης Χειλάς.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Ιωάννης Αγγελόπουλος, Γεώργιος Γεωργούσης, Λυμπέρης Ζούζουλας, Γεώργιος Καούρης, Πέτρος Κατσαράκης, Βασίλειος Λειβαδίτης, Δήμητρα Μητσοπούλου, Παναγιώτης Μπιμπής, Γεώργιος Ξυνός, Γεώργιος  Πουλακίδας, Ρουμπίνη Σπυροπούλου, Ιωάννης Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Τσάκαλης.

Αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ: Ευστάθιος Καρούτας, Μιχαήλ Λειβαδίτης, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Παναγιώτης Λύρας, Βασίλειος Μπουζαλάς, Χρήστος Μωραγιάννης, Νικήτας Νταμάτης, Γεώργιος Ντεκελές, Χρήστος Ρομπόγλου,  Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Μιχαήλ Τσιμπουρίκος, Σωτήρης Τσώνης, Ιωάννης Χειλάς.

3) "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση"

Για το Δ.Σ.: Ιωάννης Αντωνόπουλος, Νικόλαος Δημόπουλος, Γεώργιος Κανέλης, Θεόδωρος Καρδάσης, Χρήστος Κατσιρέας, Κωνσταντίνος Μάινας, Μαρία Μήτση, Παναγιώτης Μουλάς, Χρήστος Μπαρούτος, Περικλής Παπαδόπουλος, Αστερόπη Ρετσίνη, Θεόδωρος Τζανετάκης, Σταυρούλα Τρίπλη.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Βασίλειος Θεοδωρόπουλος, Εμμανουήλ Σκούλλος, Βασίλειος Τρουπάκης.

Αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ: Γεώργιος Κανέλης, Μαρία Μήτση, Παναγιώτης Μουλάς, Περικλής Παπαδόπουλος, Αστερόπη Ρετσίνη, Σταυρούλα Τρίπλη.