Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 16:06

Ροταριανός Ομιλος Καλαμάτας: Εκδήλωση για την κακοποίηση των γυναικών

Γράφτηκε από την
Ροταριανός Ομιλος Καλαμάτας: Εκδήλωση για την κακοποίηση των γυναικών

Εκδήλωση για τη βία και την κακοποίηση των γυναικών διοργανώνουν ο Ροταριανός Ομιλος Καλαμάτας "Φαραί", σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών Καλαμάτας την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Για το θέμα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου ο Σπύρος Λαπιώτης και εκ μέρους του Συλλόγου Κυριών η Κάτια Μασουρίδου, στο "Elite". 

Ομιλητές στη βραδιά θα είναι η Αγγελική Μαλαπέτσα πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών της Μεσσηνίας η Χριστίνα - Φωτεινή Γκυντώνη αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας και ο Μάρκος Σκόνδρας ψυχίατρος, πρόεδρος της Ακαδημίας Δικανικής Ιατρικής. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια. 

Ο κ. Λαπιώτης ξεκίνησε λέγοντας πως η βία είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και πως ο κάθε ομιλητής θα αναλύσει το θέμα από τη δική του σκοπιά. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες δράσεις του ομίλου, οι οποίες αφορούσαν τη δωρεά 5 laptop και διαδραστικών πινάκων στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, την υλική βοήθεια και την οδοντιατρική θεραπεία στα παιδιά. Επίσης στα Παιδικά Χωριά SOS ο "Φαραί" προσέφερε χρηματική βοήθεια, τρόφιμα και ιατρική βοήθεια (ενδοκρινολόγος, ουρολόγος, λογοθεραπευτής). Στο ΚΕΘΕΑ δόθηκε χρηματικό ποσό, ενώ έγιναν και εκδηλώσεις με το "Χαμόγελο του παιδιού" για τη βία στα σχολεία και με τον Μανώλη Σφακιανάκη, για τους κινδύνους του ίντερνετ. 

Με τη σειρά της η κ. Μασουρίδου αναφέρθηκε στις ενέργειες του Συλλόγου Κυριών, ο οποίος από το 1910 προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο της πόλης. Κινήσεις σχετικές με τη φιλανθρωπία, την απόδοση τιμής στους επιφανείς Καλαματιανούς, αλλά και με την "υιοθεσία" του χωριού Μαυρόπουλο Πωγωνίου, την ίδρυση Οικοκυρικής Σχολής και την οικονομική βοήθεια σε απόρους Μεσσηνίους φοιτητές, είναι αυτές που έχουν κάνει το Σύλλογο γνωστό και οδήγησαν την Ακαδημία Αθηνών στο να επιλέξει να τον τιμήσει με το Βραβείο Προσφοράς. Η ίδια πρόσθεσε πως οι κυρίες αποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά την πρόταση για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER