Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 19:29

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου

Γράφτηκε από την

Με ανοιχτή επιστολή προς την 6η ΥΠΕ, ο διευθυντής, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, αλλά και πολίτες ζητούν να δώσει λύσεις η Πολιτεία στο χρόνιο πρόβλημα υπολειτουργίας του. Στην επιστολή διαμαρτυρίας ζητούν την προκήρυξη 5 θέσεων ιατρών, καθώς και αγροτικών ιατρών για τα Περιφερειακά Ιατρεία Πλάτσας, Καρδαμύλης και Κάμπου, αλλά να καλυφθούν και οι ελλείψεις παραϊατρικού προσωπικού. 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: 

«O διευθυντής, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας και σύσσωμοι οι πολίτες του δήμου, ενωμένοι σε κοινό σκοπό, ζητούν από την Πολιτεία να θέσει προς επίλυση το χρόνιο πρόβλημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας. Αυτό προϋποθέτει να δοθούν οργανικές θέσεις ιατρών σε αριθμό τέτοιο που να είναι λειτουργήσιμο, κάτι που στα τόσα χρόνια λειτουργίας έχει δοθεί μόνο μια οργανική θέση, εκείνη του διευθυντή του Κέντρου Υγείας. Να προκηρυχθούν τρεις οργανικές θέσεις ιατρών Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ενός παιδιάτρου, ενός οδοντιάτρου και αγροτικών ιατρών για τα Περιφερειακά Ιατρεία Πλάτσας, Καρδαμύλης και Κάμπου. Να βρεθεί λύση στην έλλειψη νοσηλευτών, οδηγών ασθενοφόρου μια και δεν επαρκούν οι δύο εν ενεργεία οδηγοί, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες ελλείψεις έχουν επιφέρει χρόνια τώρα προβλήματα στους πολίτες και το προσωπικό.

Θεωρούμε πως ένας μεγάλος δήμος όπως της Δυτικής Μάνης με περισσότερους από 7.000 κατοίκους, δεν έχουν καταγραφεί οι μόνιμοι ξένοι, οι εργαζόμενοι από άλλες χώρες κι ο τουρισμός που έχει διάρκεια 6 μήνες το χρόνο να οδηγείται στην παρακμή/αφανισμό με αμέλεια έως και αδιαφορία από την Πολιτεία από πρώην και νυν κυβερνώντες της χώρας. Καμιά οικονομική κρίση δεν μπορεί να κατακερματίσει το δημόσιο αγαθό που είναι η υγεία. Δεν υπάρχει άλλοθι στο αυτονόητο. Οπως δεν αρκούν οι πομπώδεις εξαγγελίες, τα μπαλώματα με προσωπικό από άλλες περιοχές, οι υποσχέσεις που χρονοτριβούν και μεταθέτουν ευθύνες.

Και το ερώτημα που θέτουμε στους υπεύθυνους, είναι: Πώς ένας δήμος σε απόσταση μιας ώρας από την πρωτεύουσα του νομού, θα ανταποκριθεί σε έκτακτα περιστατικά, όταν χρειάζονται δύο ώρες τουλάχιστον για να βρεθεί ο ασθενής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας; Ποιος από την Πολιτεία θα έχει κάτι να πει, να εξηγήσει, αν βρεθούμε μπρος σε μια απώλεια ζωής;

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, οι Σύλλογοι «Γαία» -Επαγγελματιών και Πολιτιστικοί, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, θα κινητοποιηθούμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μέχρι να βρεθεί λύση.

Αναμένουμε σύντομα απάντηση από την Περιφέρεια/υπουργείο Υγείας και βεβαιώνουμε πως θα είμαστε σε επαγρύπνηση και έτοιμοι να διεκδικήσουμε το αυτονόητο».