Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 08:15

Ενιαίος οργανισμός για όλα τα ταμεία μετά από 80 χρόνια - Τι λέει διευθύντρια του ΙΚΑ Καλαμάτας στην "Ε"

Γράφτηκε από την

 

Μετά από 80 χρόνια, που η κοινωνική ασφάλιση πρωτοξεκίνησε στην Ελλάδα, επιχειρείται με την αρχή του νέου χρόνου ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για να γίνει ένας ενιαίος οργανισμός για όλα τα ταμεία.

Μεγαλόπνοο και δύσκολο εγχείρημα όπως το χαρακτήρισε και η διευθύντρια του ΙΚΑ Βαγιούλα Αγαδάκου, η οποία μίλησε στην "Ε" για τη συγχώνευση μικρών και μεγάλων ταμείων στον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης). Βέβαια για τον συναλλασσόμενο πολίτη με το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, δεν αλλάζει τίποτα. Οι αλλαγές αφορούν περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας των ταμείων και την ταχύτητα εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου αλλά και του συνταξιούχου. 

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

 

Ας δούμε όμως από την αρχή τι ακριβώς θα γίνει με το ενιαίο ταμείο, όπως το εξηγεί η κ. Αγαδάκου. Ο ΕΦΚΑ λοιπόν «θα έχει ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων και θα περιέχει μέσα σε αυτό ολόκληρο το ιστορικό ασφάλισής των. Ο ίδιος ο ΕΦΚΑ θα είναι συνδεδεμένος με την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών». Κι αυτό «θα εξυπηρετεί στην διευκόλυνση των ασφαλισμένων, μεταξύ αυτών και τους αλλοδαπούς, που τώρα τους ζητούνται διάφορα δικαιολογητικά, όπως π.χ. άδειες παραμονής που κυρίως απορρέουν από το υπουργείο Εσωτερικών και από την Αστυνομία». Αλλά και όλοι οι ασφαλισμένοι «δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται, καθώς μέσω του ΑΜΚΑ του καθένα, το υπουργείο και η υπηρεσία θα αντλεί τα απαραίτητα στοιχεία - από την ιατρική του περίθαλψη μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, τα πάντα». 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ

Τι μπορεί όμως να ωφελήσει το ενιαίο ταμείο τον πολίτη και την κοινωνία; «Θα δίδεται η ευκαιρία σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο ασφαλισμένος θα έχει τους δικούς του κωδικούς, να μπαίνει ηλεκτρονικά και σύμφωνα με τα χρόνια που έχει εργαστεί και ασφαλιστεί, να βλέπει π.χ. αν δικαιούται και κάτω από ποιες προϋποθέσεις σύνταξη· το σύστημα του ΕΦΚΑ θα του απαντά μέσα σε 3 λεπτά!», σημειώνει η κ. Αγαδάκου.

Και προσθέτει ότι «σίγουρα δεν θα λειτουργήσει αυτόματα από την πρώτη μέρα, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο 6 μηνών διότι θα συγχωνευτούν μεγάλα ταμεία όπως είναι το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, με μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό - οπότε 6 μήνες θα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να γίνει το οργανόγραμμα». Επιπλέον, «είναι γνωστό ότι κάποια ταμεία είναι πιο προωθημένα ηλεκτρονικά και κάποια άλλα έχουν μείνει πίσω, θα πρέπει λοιπόν να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες ως προς αυτό». Επίσης, χρειάζεται χρόνος για την ψηφιοποίηση δεδομένων που δεν έχουν μηχανογραφηθεί. Στο ΙΚΑ Καλαμάτας για παράδειγμα «έχουμε πολύ κόσμο που δεν έχει φέρει τις καρτέλες του και δεν τις έχουμε ψηφιοποιήσει. Ολα αυτά θα πρέπει να γίνουν για να μιλάμε ότι φτάνουμε πιο κοντά στον ΕΦΚΑ. Ο στόχος είναι το 2019 να μπορούν οι συντάξεις, μέσα σε 1 - 4 ημέρες το μέγιστο να βγαίνουν, από όποια ασφαλιστικά ταμεία και αν έχει περάσει ο εργαζόμενος, χωρίς την απίστευτη γραφειοκρατία».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Στην Καλαμάτα θα λειτουργήσουν τρεις χώροι: το περιφερειακό ταμείο μισθωτών (το πρώην ΙΚΑ), ο πρώην ΟΑΕΕ για τους μη μισθωτούς, ο ΟΓΑ, που θα έχει αυτούς οι οποίοι είναι πάνω από 67 χρονών και δεν έχουν δουλέψει για να πάρουν κάποια σύνταξη, αλλά θα τους δίνεται η εθνική σύνταξη - ο ΟΓΑ θα αποδίδει μόνο αυτό, αλλά όλα μαζί θα είναι ΕΦΚΑ», εξηγεί η Β. Αγαδάκου. Επίσης «θα υπάρχει και ένας τέταρτος για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, που αυτό θα είναι του τεχνικού χώρου». 

Τονίζει δε πως «είναι ένα δύσκολο έργο, είμαστε όμως θεωρώ υποχρεωμένοι να προχωράμε μπροστά από υπερβάλλοντα ζήλο και όχι γιατί μας το επιβάλλουν. Προσωπικά θα είμαι παρούσα σε αυτό και χαίρομαι που στο τέλος της θητείας μου εκπονείται ένα τέτοιο μεγάλο έργο για τον πολίτη, αλλά και για εμάς τους υπαλλήλους». 

Στην καθημερινότητα δε του ασφαλισμένου θα αλλάξουν οι χρόνοι εξυπηρέτησης και θα μειωθεί η ταλαιπωρία - «κι αν αυτό πετύχει, και πρέπει να το βοηθήσουμε όλοι μας για να πετύχει, θα αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου αλλά και τον τρόπο δουλειάς του υπαλλήλου». Αυτό όμως δεν θα γίνει με μαγικό ραβδάκι, «θα κτίζεται σαν ένα κομμάτι παζλ σιγά - σιγά, κι αφού θα κτιστεί βήμα-βήμα ο ασφαλισμένος θα εξυπηρετείται πιο γρήγορα και με λιγότερη γραφειοκρατία. Κατά τ' άλλα τις αλλαγές ο ασφαλισμένος, «θα τις πάρει λίγο-λίγο βιωματικά, σαν να του δίνουμε ένα έργο στην πορεία του χρόνου χωρίς να ταλαιπωρηθεί», σημειώνει καταλήγοντας η Βαγιούλα Αγαδάκου.