Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 08:29

Τριφυλία: Στην Εντατική του Ρίου ο τραυματίας κυνηγός

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Στην Εντατική του Ρίου ο τραυματίας κυνηγός

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μεταφέρθηκε ο 34χρονος κυνηγός από τη Γαστούνη, που το μεσημέρι της Τετάρτης τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα από συνάδελφό του κυνηγό στην περιοχή της Μάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει σοβαρή, αλλά πλέον έχει σταθεροποιηθεί. 

Την ίδια στιγμή με εντολή της εισαγγελέως Κυπαρισσίας ελεύθερος αφέθηκε χθες το μεσημέρι ο 46χρονος κυνηγός -επίσης από τη Γαστούνη- που κατά λάθος πυροβόλησε το συνάδελφο κυνηγό και φίλο του. Η κατηγορία που του ασκήθηκε είναι πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Τόσο ο ίδιος ο 46χρονος, όπως και οι υπόλοιποι κυνηγοί της ομάδας, τόνισαν στις αστυνομικές αρχές ότι ήταν καθαρά ατύχημα που έγινε λόγω της πυκνής βλάστησης που υπήρχε στην περιοχή. Φαίνεται ότι ο 34χρονος βρισκόταν πίσω από πυκνή βλάστηση και χωρίς καλή ορατότητα ο συνάδελφός του κυνηγός τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα το βλήμα να τον βρει στην κοιλιακή χώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση του τραυματία ειδοποιήθηκε αρχικά το ΕΚΑΒ και στην συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο έφτασε ένα ασθενοφόρο από τα Φιλιατρά και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους. Αμεσα ξεκίνησε η προσπάθεια προσέγγισης του σημείου που βρισκόταν ο τραυματίας σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή και μετά από 1,5 ώρα περίπου κατάφεραν να τον μεταφέρουν με φορείο και ασφάλεια στο ασθενοφόρο. 

Να τονίσουμε ακόμη ότι η συγκεκριμένη ομάδα κυνηγών δεν είναι η πρώτη φορά που κυνηγούσε στην περιοχή, την οποία φαίνεται να γνώριζε. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 34χρονος όσο και ο 46χρονος που τον πυροβόλησε από λάθος δεν είναι ότι ήταν απλά μέλη στην ίδια ομάδα κυνηγών αλλά και πολύ καλοί φίλοι στην καθημερινή τους ζωή. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αρκετοί κυνηγοί από την ευρύτερη περιοχή έσπευσαν στο νοσοκομείο και έδωσαν αίμα για το συνάδελφό τους που το είχε ανάγκη.

 

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER