Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 08:13

Επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση του λιμανιού του Μαράθου (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση του λιμανιού του Μαράθου (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Επιτακτική ανάγκη είναι πλέον η αποκατάσταση του λιμανιού του Μαράθου για την επιβίωση των αλιέων της περιοχής και την προστασία των περιουσιών τους.

Εχοντας έτοιμες μελέτες για το αναγκαίο έργο  που θα καταστήσει το λιμάνι βιώσιμο και ασφαλές, περιμένουν να ανοίξουν προγράμματα χρηματοδότησης που θα δείξουν το δρόμο στην υλοποίηση ενός ουσιαστικού, όπως λένε, έργου, για τον τόπο τους. 

Η αλιεία και ο τουρισμός αποτελούν τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής κι επιμένουν στην ανάγκη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω Δημοσίων Επενδύσεων, όπως λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαραθούπολης Γιώργος Μίγγας. Όπως εξηγεί, οι μελέτες είναι έτοιμες και περιμένουν ν’ ανοίξει πρόγραμμα χρηματοδότησης για να γίνει το έργο, που έχει υπολογιστεί περί τα 6 εκ. ευρώ.

Από τη μεριά του ο αλιέας Σπύρος Πολίτης εξηγεί πως οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει με ογκόλιθους στο νότιο τμήμα του λιμανιού, δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τον κίνδυνο να παραμένει για τα σκάφη και την επιβίωση των αλιέων.

Όπως μάλιστα σχολιάζει, οι όποιες μέχρι στιγμής παρεμβάσεις  είναι κοστοβόρες και πρόχειρες, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Κ.Δ.


NEWSLETTER