Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 20:44

Ανησυχία γονέων και στη Μεσσηνία για τις ειδικές θεραπείες 

Γράφτηκε από την
Ανησυχία γονέων και στη Μεσσηνία για τις ειδικές θεραπείες 

«Εντονη ανησυχία» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας «σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου Υγείας, για αλλαγή του πλαισίου των εγκρίσεων των θεραπειών που παρέχονται στα παιδιά με αυτισμό, αλλά και άλλες αναπηρίες».

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο σύλλογός μας, από την ίδρυσή του, ήταν πάντα υπέρ της διαφάνειας και της ποιοτικής υποστήριξης των παιδιών από εξειδικευμένους θεραπευτές και πλαίσια. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επιδιώξαμε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή ζητούμε από το υπουργείο, α) να εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα από όλες τις πλευρές και όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια, β) να επανεξετάσει τις αποφάσεις του, σχετικά με τον αριθμό των θεραπευτικών παρεμβάσεων και τον τρόπο καταβολής τους, καθώς οι γονείς όλων των παιδιών ματώνουν καθημερινά, ψυχολογικά και οικονομικά, για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους, γ) να δώσει βαρύτητα στο ποιοτικό κομμάτι των θεραπευτικών παρεμβάσεων, εμπλουτίζοντας τις εγκρινόμενες θεραπείες και με άλλες ειδικότητες, όπως ενδείκνυνται από τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Αυτά τα δεδομένα είναι που πρέπει να συζητηθούν μέσα σε ένα σοβαρό διάλογο, με εκπροσώπους από όλους τους παράγοντες (υπουργείο, ειδικούς επιστήμονες, θεραπευτές, γονείς) και όχι με βιαστικές και προσχηματικές διαδικασίες, που οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση, υπό την πίεση μόνο οικονομικών κριτηρίων.

Θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να μας πείσετε με έργα πραγματικά ότι νοιάζεστε για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, προς όφελος όλων και κυρίως των ατόμων που χρειάζονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους ειδική υποστήριξη».


NEWSLETTER