Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:04

Νέος πρόεδρος της Ενωσης Λιμενικών Πελοποννήσου ο Κυριάκος Χρηστέας

Γράφτηκε από την

 

Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και πρόεδρο τον Κυριάκο Χρηστέα, η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου καλείται σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την επιχειρησιακή καθημερινότητα και τη ζωή των στελεχών του Σώματος.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε Σώμα μετά τις αρχαιρεσίες της 3ης Φεβρουαρίου, όπου ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου Σαράντος Καμβύσης έδωσε βήμα σε νέα πρόσωπα και ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα για την Πσανελλήνια Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΠΛΣ), όπου και εκλέχτηκε ως αντιπρόσωπος της εδώ Ενωσης. Οσον αφορά το νέο προεδρείο της Ενωσης Λιμενικών Νοτίου Πελοποννήσου, νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο Κυριάκος Χρηστέας, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Πατρίκης, γεν. γραμματέας ο Βασίλης Καπακλής, αναπληρωτής γεν. γραμματέας ο Νίκος Μασουρίδης, ταμίας η Κλεάνθη Βασιλοπούλου και μέλη οι Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος και Βασίλης Βασιλόπουλος. 

Εκ μέρους του νέου Δ.Σ., ο πρόεδρος Κ. Χρηστέας απευθύνεται στους συναδέλφους του μέσω της "Ε" λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης και της ψήφου τους. Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της Ενωσης επισημαίνει πως για το Λιμενικό Σώμα αυτή είναι «μία πολύ δύσκολη περίοδος με το μεταναστευτικό σε έξαρση». Επιπρόσθετα, «μία σειρά θεμάτων θα επηρεάσουν σημαντικά την ζωή των συναδέλφων, όπως η επερχόμενη αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος μεταθέσεων αλλά και η κατάρτιση νέου μισθολογίου για τα ειδικά μισθολόγια, με όχι και τα πιο αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο μας». Γι' αυτό άλλωστε και η Ενωση Λιμενικών Νοτίου Πελοποννήσου συμμετέχει στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας, στις 5 το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το νέο προεδρείο τονίζει την ανάγκη της ενότητας, της συσπείρωσης και της αγωνιστικής παρουσίας του κλάδου τους - ώστε, στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες για τους ένστολους, ο κλάδος να διασφαλίσει τα κεκτημένα του. Εν τω μεταξύ ήδη προγραμματίζονται από το νέο Δ.Σ. σειρά τοπικών συνελεύσεων με σκοπό την ενημέρωση όλων των στελεχών των Λιμεναρχείων της Νότιας Πελοποννήσου. 

Ν.Κ.