Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 14:35

Οι Μπαρμπούτες ξεχύθηκαν στους δρόμους των Φιλιατρών 

Γράφτηκε από τον

Με πολύ κέφι, χορό, δυνατή μουσική και φυσικά πειράγματα στα πλαίσια της Αποκριάς αναβίωσαν και φέτος οι Μπαρμπούτες στα Φιλιατρά από τον Ομιλο Δράσεων και Πολιτισμού, ενώ σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που έγιναν από το δήμο δόθηκε το έναυσμα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Πρωτεύουσα του καρναβαλιού στην Τριφυλία όπως έχει καθιερωθεί είναι τα Φιλιατρά και η πόλη ήδη κινείται σε αποκριάτικους ρυθμούς. Την Κυριακή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χορούς από τα τμήματα του προγράμματος «Άθληση για όλους του Δήμου» ενώ στην συνέχεια οι Μπαρμπούτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης ξεσηκώνοντας τις γειτονιές με τα τραγούδια τους , τους χορούς τους , τις φωνές τους και τα πειράγματα τους. Πρόκειται για ένα έθιμο που έρχεται από τα παλιά το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναβιώσει ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού.

Στο τέλος όλοι συγκεντρώθηκαν στο αίθριο χώρο του δημαρχείου της πόλης όπου η διασκέδαση συνεχίστηκε σε αποκριάτικους ρυθμούς και με πολλά κεράσματα.

Κ.Μπ.