Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 07:55

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Θέλω να γνωρίζω! Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου", διοργανώθηκε χθες, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του οικείου δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας το Συμβούλιο να συμβάλει ενεργά στην πρόληψη των σύγχρονων μορφών παραβατικότητας με χρήση του Διαδικτύου ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η χρήση του Διαδικτύου έχει, αναμφίβολα, διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητά μας, καθώς αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Είναι όμως πάντα ασφαλής; Δυστυχώς, πολλές φορές μπορεί, πίσω από την ανωνυμία και τις ανεξάντλητες πληροφορίες, να κρύβονται και σημαντικοί κίνδυνοι, όπως αυτοί που αφορούν στην κακόβουλη χρήση προσωπικών δεδομένων, στο διαδικτυακό εκφοβισμό, στη διαδικτυακή οικονομική απάτη, στον ηλεκτρονικό τζόγο, στον εθισμό και πολλοί άλλοι.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει παιδιά, γονείς και επαγγελματίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, μέσα από τις παρουσιάσεις - ομιλίες των: Βασίλη Τσιγαρίδη, αστυνομικού υποδιευθυντή, εισηγητή από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Παναγιώτη Πετρόπουλου, περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Μελίνας Λάππα, κοινωνιολόγου και στελέχους πρόληψης του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας. Αγγελικής Ρουμελιώτη, επιμελήτριας ανηλίκων Καλαμάτας. Γιώργου Κορμά, γιατρού, υπεύθυνου γραμμής βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Συνεργαζόμενοι φορείς στην διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η Τ.Ε. Μεσσηνίας Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση