Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 16:59

Οδοιπορικό στην ιστορία της Λογγάς

Γράφτηκε από τον
Οδοιπορικό στην ιστορία της Λογγάς

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η εκδήλωση με θέμα “Οδοιπορικό στην ιστορία της Λογγάς” που πραγματοποιήθηκε στις 7 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην αίθουσα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Γυμνασίου Λογγάς.

Στην εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και συντόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Πετρόπουλος, η αρχαιολόγος Ευαγγελία Μαλαπάνη παρουσίασε στοιχεία για το ιερό του Απόλλωνα Κορύθου, που βρισκόταν στην περιοχή του σημερινού Αγίου Ανδρέα, ενώ από την πλευρά της η Ελένη Κουλουκέα, διευθύντρια στο Γυμνάσιο Πεταλιδίου, αναφέρθηκε γενικότερα στην ιστορία της περιοχής, από την αρχαιότητα μέχρι και τις ημέρες μας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ιστορία του σχολείου της Λογγάς που λειτουργεί από το 1900.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Λογγανίτης στην καταγωγή διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε στη συνέχεια, όπως επίσης και ο παλιός κοινοτάρχης κ. Ρεσβάνης και ο παλιός κοινοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Πετρόπουλος, ενώ αναμνηστικά έλαβαν οι δύο ομιλήτριες. Στη συνέχεια αποδόθηκαν τοπικά δημοτικά τραγούδια και χοροί.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Λογγάς, εκ μέρους των οποίων μίλησε η πρόεδρος κ. Κουτσαντώνη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αίπειας, η Αθλητική Ενωση Λογγάς, η θεατρική ομάδα “Οδύσσεια”, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λογγάς, όπως επίσης μαθητές από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Λογγάς.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος κ.ά.

 

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER