Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 21:19

Επιστολές για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου 

Γράφτηκε από την
Επιστολές για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου 

 

Τις επιστολές τριών ξένων υπηκόων, φίλων του Κοινωνικού Ιατρείου, οι οποίες έχουν μεταφραστεί από το Σύλλογο Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, προώθησε ο σύλλογος στα τοπικά μέσα για τη δημοσίευσή τους.

Μέσω των επιστολών αυτών, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ζητούν να συνεχίσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο. Θυμίζουμε ότι το κτήριο της παλιάς Σχολής Νοσηλευτικής όπου στεγάζεται τώρα είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας με χρησιδάνειο, το οποίο λήγει στις 27 του μήνα. Ο δήμος με σχετικό έγγραφο προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας έχει ζητήσει να παραδοθεί το κτήριο - το οποίο θα ανακαινιστεί και θα εγκατασταθεί εκεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

 

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά, μην αφήσετε/επιτρέψετε να κλείσει αυτό το σημαντικό ίδρυμα. Αφήστε να μιλήσει η δική σας καρδιά και προσπαθείστε να βρείτε μια λύση, που θα αντιστοιχεί στην ανθρωπιά.

Διατελώ υπόχρεη και συνεχίζω να ελπίζω.

Gabriela Rabl

Φίλη στην Ελλάδα/Πελοπόννησο από την Αυστρία

 

Σας παρακαλώ χίλιες φορές, μην κλείσετε τον οίκο, που δίνει τη δυνατότητα βοήθειας σε άπορους κι ενδεείς ανθρώπους. Οπου και να πάω, μιλάω για το γεγονός, πόση απέραντη προθυμία και συμπαράσταση διαθέτουν άνθρωποι μιας όχι και τόσο πλούσιας πόλης!

Λυπάμαι πολύ, που δεν ξέρω Ελληνικά.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο υπέροχος και ο πιο αγαπημένος από τους θεούς τόπος της γης.

Σας παρακαλώ συνεχίστε να βοηθάτε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη από βοήθεια!

Με πολλούς χαιρετισμούς 

Isolde Haas, Μεθώνη

 

Πόσες κοινωνικές παροχές θα πρέπει να εξαφανιστούν, ώσπου να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικα. Δεν είναι δυνατόν και δεν επιτρέπεται να φορτωθούν οι πιο φτωχοί όλα τα βάρη της χρεωκοπίας.

Οι πλούσιοι Ελληνες πάνε έτσι κι έτσι στο εξωτερικό, όπου τους χορηγείται η πιο καλή περίθαλψη.

Δεν πρέπει να κλείσει το ιατρείο!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Willy Cherouny


NEWSLETTER