Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 16:28

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα της ΚΝΕ στο Νίκο Καβαδία 

Γράφτηκε από την
Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα της ΚΝΕ στο Νίκο Καβαδία 

Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή της θάλασσας, το Νίκο Καββαδία διοργανώνει απόψε στις 7 μ.μ. ο Πολυχώρος Δημιουργίας "Μικρόβιο" της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, στην οδό Αριστοδήμου και Παπατσώνη. 

Η θεατρική ομάδα του "Μικροβίου" θα παρουσιάσει δρώμενο στην αρχή και μετά το σχήμα του Νότη Χασάπη "Ξέμπαρκοι" θα αναλάβει το μουσικό κομμάτι. Ο Νότης Χασάπης ήταν από τους πρώτους που μελοποίησαν στους στίχους του Καββαδία. Η Εφη Μπαντάζου θα εκθέσει χαρακτικά της εμπνευσμένα από τα ποιήματά του. 

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η Αγγελική Κανδηλιώτη σημείωσε πως στο "Μικρόβιο" συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα στους τομείς: μουσική, χορός, ντεκουπάζ, γραφιστική, φωτογραφία, κόσμημα, ελεύθερο σχέδιο, θέατρο, web design, σκάκι, πινγκ πονγκ. Υπάρχει επίσης δανειστική βιβλιοθήκη και στούντιο για πρόβες. Ολοι οι διδάσκοντες δουλεύουν αφιλοκερδώς, εδώ και 5 μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει και το www.mikrovio.com. 

Η Νικολίνα Νικοπούλου κάλεσε τους πολίτες της Καλαμάτας στην αποψινή εκδήλωση, αφού ανέφερε κάποια σημαντικά στοιχεία της ζωής του ποιητή. Ο ίδιος είχε πολεμήσει με τον ΕΑΜ και είχε ζήσει όλα τα μεγάλα γεγονότα του 20ού αιώνα. Αποτύπωσε και περιέγραψε τόπους μακρινούς και εξωτικούς, γυναίκες μυστηριώδεις, με τη δική του, ιδιαίτερη ναυτική γλώσσα. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER