Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 10:22

Διασώστες του ΕΚΑΒ εκπαιδεύτηκαν στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
Διασώστες του ΕΚΑΒ εκπαιδεύτηκαν στην Καλαμάτα 

Παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, οι διασώστες του ΕΚΑΒ οφείλουν να παραμένουν στις επάλξεις και πάντα εκπαιδευμένοι για να τα βγάζουν πέρα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με όποια μέσα που διαθέτουν.

Καθώς η διακομιδή ασθενών και τραυματιών γίνεται από τους διασώστες του ΕΚΑΒ βάσει πρωτοκόλλων, προκειμένου ο κάθε πολίτης που έχει ανάγκη, να τυγχάνει της προσοχής που πρέπει, πραγματοποιούνται συχνά προγράμματα εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα διήμερο σεμινάριο από εκπαιδευτές του τμήματος Εκπαίδευσης της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκονται στις κατά τόπους υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Φώτη Πουλίκο, στόχος είναι η υπενθύμιση των πρωτοκόλλων διάσωσης και η ενημέρωση ακόμα και για τα βασικά, για εκπαιδευμένους διασώστες αλλά ακόμα και για όσους δεν έχουν εκπαιδευτεί στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ.

Οπως διαπιστώνει και ο ίδιος, «λείπουν και υλικοτεχνικός εξοπλισμός και προσωπικό. Ετσι, με τα μέσα που υπάρχουν γίνεται προσπάθεια να βοηθηθεί και να παραληφθεί ο κάθε ασθενής ή τραυματίας όπως πρέπει, βάσει των πρωτοκόλλων. Είναι καθημερινός ο πόνος μας. Εχουμε μεγάλες ελλείψεις αλλά οφείλουμε να δίνουμε στον κόσμο αυτά που πρέπει για την διακομιδή όποιου χρειάζεται τη βοήθειά μας». Να σημειωθεί πως η εκπαίδευση ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι επιβεβλημένη καθώς υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής των χειρισμών και των εξοπλισμών.

Η εκπαίδευση στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ιστορικού Δημαρχείου και ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς περιελάμβανε από Πρώτες Βοήθειες μέχρι τον χειρισμό του συνόλου του διαθέσιμου εξοπλισμού.

Κ.Δ.


NEWSLETTER