Δευτέρα, 01 Μαϊος 2017 14:04

Μεσσηνία: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς σούπερ μάρκετ στο Μάραθο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς σούπερ μάρκετ στο Μάραθο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Μαΐου στο σούπερ μάρκετ «Μίγγας» στη Μαραθόπολη.

Όπως αναφέρει το gargalianoionline.gr στο σημείο επιχείρησαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, ένα όχημα του Π.Κ. Κυπαρισσίας και ένα όχημα του Π.Κ. Πύλου με περίπου 20 άνδρες. Η φωτιά έκαψε ολοσχερώς το σούπερ μάρκετ, ενώ ζημιές υπέστη και μια κατοικία που βρίσκεται δίπλα από το κατάστημα.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ενώ μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε σε ολόκληρο το σούπερ μάρκετ. Στο σημείο έσπευσαν πολλοί κάτοικοι του χωριού προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά όμως η κατάσβεσή της ήταν πολύ δύσκολη. Μάλιστα, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας καθώς τα καλώδια της ΔΕΗ τα οποία αποκολλήθηκαν από το κτίριο κρεμόντουσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους να «χτυπηθούν» από το ρεύμα.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έφτασε με 40λεπτη καθυστέρηση λόγω προβλήματος του τηλεφωνικού κέντρου. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους καλώντας το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (199) αντί να τους προωθήσει την κλήση στο αντίστοιχο κέντρο της Καλαμάτας τους προωθούσε στη Λαμία, το Άργος ή ακόμη και τις Κυκλάδες!

Όταν επιτέλους έγινε εφικτή η επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο και την Π.Υ. Γαργαλιάνων άμεσα έφτασαν ισχυρές δυνάμεις με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες ώστε να περιορίσουν την φωτιά. Τελικά οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Ωστόσο, το έργο τους ήταν δύσκολο εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών, ενώ επικεντρωθούν στο να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στα διπλανά σπίτια, κάτι που κατάφεραν.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων και συνεργείο της ΔΕΗ.

Από τη φωτιά δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ το διπλανό σπίτι εκκενώθηκε, ευτυχώς, γρήγορα προτού πνιγεί από τους πυκνούς καπνούς.


NEWSLETTER