Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 19:30

Νέο σεμινάριο αναπαλαίωσης επίπλων χωρίς τρίψιμο των παλιών λούστρων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Για 4η φορά στην Καλαμάτα θα γίνει σεμινάριο αναπαλαίωσης επίπλων (χωρίς τρίψιμο των παλιών λούστρων). Το Σάββατο 27 Μαΐου 11 π.μ. - 2 μ.μ. έρχονται οι Coloristas στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εφημερίδας "Ελευθερία" (και με την υποστήριξη του "Κουκούτσης Catering") και μέσα σε ένα και μόνο 3ωρο, θα παρουσιάσουν πρωτοποριακές μεθόδους αναπαλαίωσης/μεταμόρφωσης επίπλων, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να μεταμορφώσουν τα πάντα στο χώρο τους.

Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις τεχνικές και τα μυστικά της αναπαλαίωσης με τα πρωτοποριακά χρώματα της "Autentico", που έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζονται χωρίς τρίψιμο των παλιών λούστρων και κυρίως άοσμα, οικολογικά, εύκολα και γρήγορα. Ιδιαίτερες τεχνοτροπίες, διχρωμίες, παλαίωση, δημιουργία ανάγλυφων διακοσμητικών και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο εντατικό 3ωρο. 

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή καλλιτεχνική «φλέβα». Ο αριθμός συμμετοχών είναι πολύ περιορισμένος. 

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Τόνια Νικολαΐδη. Η αξία της συμμετοχής είναι στα 40 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά εκμάθησης - χρώματα, πινέλα, κεριά, ξύλινες τάβλες κ.τ.λ.). Για επικοινωνία και κρατήσεις: 6998-128080, 210 9766821, coloristasart@gmail.com.

Τα χρώματα κιμωλίας ή αλλιώς, ευρέως γνωστά με την αγγλική τους ονομασία chalk paints, είναι χρώματα που έχουν - όπως το λέει και η λέξη - βάση την κιμωλία. Η κιμωλία ως συστατικό κάνει το χρώμα αρκετά παχύρρευστο και κολλώδες, οπότε το καθιστά ιδιαίτερα καλυπτικό και ικανό να εφαρμοστεί και να «κολλήσει» καλά σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερη προεργασία.