Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 18:58

Μάραθος: Αλληλεγγύη στον συγχωριανό τους, που του κάηκε η επιχείρηση

Γράφτηκε από τον

 

Το κοινωνικό τους πρόσωπο, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους δείχνουν οι κάτοικοι του Μαράθου στον συγχωριανό τους Γιάννη Μίγγα, η επιχείρηση του οποίου ξημερώματα Πρωτομαγιάς καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Ετσι τις επόμενες ημέρες διοργανώνονται δύο εκδηλώσεις στο χωριό προκειμένου να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό που θα τον βοηθήσει στο νέο του ξεκίνημα. Η μικρή κοινωνία του Μαράθου έχει συγκλονιστεί από την καταστροφή που υπέστη ο συγχωριανός τους και δεν μένουν απαθείς. Απεναντίας δείχνουν την ανθρωπιά τους και σαν μια οικογένεια όλοι μαζί στέκονται στο πλάι του.

Ηδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί οι εκδηλώσεις, με την πρώτη να γίνεται στο καφέ-μπαρ “Albatros” αυτή την Κυριακή. Στην σχετική δημοσιοποίηση αναφέρεται: «Την Κυριακή 14 Μαΐου το "Albatros" Seaside Cafe-bar ανοίγει τις πόρτες του στις 8 το απόγευμα για να διασκεδάσουμε στο όνομα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης. Ολοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στο καινούργιο ξεκίνημα του συνανθρώπου μας Γιάννη Μίγγα, το μαγαζί του οποίου κάηκε ολοσχερώς την Πρωτομαγιά. Ολα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό. Ολοι μαζί μπορούμε». 

Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθούπολης διοργανώνει εκδήλωση στο καφέ «Ενθεον», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Γιάννη Μίγγα. Θα υπάρχει μια συμβολική είσοδος 5 ευρώ αλλά και λαχειοφόρος αγορά. 

Μιλώντας στην «Ε» η πρόεδρος του συλλόγου Μαρίνα Τεριζάκη σημείωσε: «Ο σύλλογός μας και στο παρελθόν έχει βοηθήσει ανθρώπους του χωριού μας που είχαν ανάγκη. Από την πρώτη ημέρα που έγινε αυτό το δυσάρεστο συμβάν σκεφτόμαστε να βρούμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε, αλλά και πολλοί κάτοικοι του χωριού ήθελαν να βοηθήσουν αλλά δεν ήξεραν τον τρόπο. Μιλήσαμε με τον άτυχο συγχωριανό μας και αφού πήραμε την άδειά του , αποφασίσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση αλληλεγγύης στο καφέ «Ενθεον» που μας παραχωρεί ο Δημήτρης Τεριζάκης. Ετσι ό,τι έσοδα υπάρξουν μαζί με τη λαχειοφόρο που θα κάνουνε και την είσοδο 5 ευρώ που θα υπάρχει, θα διατεθούν για να βοηθήσουμε τον συγχωριανό μας. Ενώ ήδη έχουμε αρκετές προσφορές από το εξωτερικό που θέλουν να βοηθήσουν. Σαν σύλλογος πιστεύουμε ότι δεν είμαστε για να κάνουμε μόνο κάποιες εκδηλώσεις και δράσεις, αλλά να στεκόμαστε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους συνανθρώπους μας που σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους έχουν την ανάγκη όλων μας»

 

Κ.Μπ.