Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 18:31

Ιδρύθηκε εργαστήριο τροφοθρεπτικών προϊόντων στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ιδρύθηκε εργαστήριο τροφοθρεπτικών προϊόντων στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση εργαστηρίου τροφοθρεπτικών προϊόντων (Nutraceuticals) και λειτουργικών τροφίμων, του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Είναι ένα εθνικής εμβέλειας εργαστήριο το οποίο θα έχει συνεργασία με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και θα έχει δικαιοδοσία γνωμοδότησης, πιστοποίησης προϊόντων και αναλύσεων. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Γιώργο Ζακυνθινό, στόχος είναι η στήριξη των ντόπιων προϊόντων, ώστε να γίνουν τροφορφάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα κοσμητολογίας και γενικά προϊόντα με ευεργετικότητα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οπως επισημαίνει ο κ. Ζακυνθινός, στόχος είναι και η δημιουργία μιας θερμοκοιτίδας προϊόντων, ώστε να βοηθηθεί ο ιδιωτικός τομέας στην παραγωγή προϊόντων, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας κι επί της ουσίας να υπάρξει μια κινητοποίηση προς την κατεύθυνση της έξυπνης εξειδίκευσης του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Να σημειωθεί πως το εργαστήριο θα έχει οικονομική αυτοτέλεια, με έσοδα από χορηγίες, σεμινάρια, εκπαιδευτικό έργο, αναλύσεις - παροχή υπηρεσιών κ.λπ.

Η απόφαση του προέδρου του ΤΕΙ Δημήτρη Βελισσαρίου αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς εκκρεμούν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα για την έναρξη της λειτουργίας του.

Κ.Δ.


NEWSLETTER