Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 19:45

Ημερίδα Ειδικής Αγωγής της ΠΑΛΟ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Η 27η Ημερίδα Ειδικής Αγωγής της ΠΑΛΟ (Πανελλήνια Αντικωφωτική Λογοθεραπευτική Οργάνωση) θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11 π.μ. στο "Rex" στην Καλαμάτα με θέμα "Σύγχρονη παιδαγωγική και λογοθεραπευτική παρέμβαση στην παιδική ηλικία".

Η εκδήλωση αφορά όλους τους κλάδους της ειδικής αγωγής, γενικής παιδείας, γονείς, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Ινστιτούτο Λογοθεραπευτικής και Ακοολογικής Στήριξης της Π.Α.Λ.Ο. (Βασιλέως Γεωργίου 7 και Αριστοδήμου), ο πρόεδρος Δημήτρης Σκαναβής σημείωσε πως η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και άλλων φορέων. Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας (11 Μαϊου) και για να παρουσιαστεί το έργο της ΠΑΛΟ στην Καλαμάτα. Στα 6 χρόνια της λειτουργείας της ΠΑΛΟ στην Καλαμάτα έχουν γίνει 5 ημερίδες, 2 συνέδρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ. Ο ίδιος σημείωσε πως παρέχεται φροντίδα, δωρεάν αγωγή και συμβουλευτική γονέων σε οικογένειες που δεν έχουν ταμείο. Εκτός αυτού λειτουργεί και η Σχολή Εθελοντών Διερμηνέων Νοηματικής και Ολικής Επικοινωνίας, τα μαθήματα της οποίας μπορεί να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται. 

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: 11 π.μ. έναρξη, εισαγωγή από τον Δημήτρη Σκαναβή πρόεδρο της Π.Α.Λ.Ο. Ακολουθούν οι ομιλίες: Παναγιώτα Ψυχάρη "Εφαρμοζόμενη λογοθεραπευτική διαδικασία στο Ινστιτούτο Λογοθεραπευτικής στήριξης της Π.Α.Λ.Ο." και "Μαθησιακές δυσκολίες - ΔΕΠΥ: Μελέτη περίπτωσης στο Ινστιτούτο Λογοθεραπευτικής στήριξης της Π.Α.Λ.Ο.". Σταυρούλα

Παναγιωτοπούλου - Ουρανία Φουντούκου "Μελέτη περίπτωσης μαθητή ειδικού δημοτικού σχολείου με διάγνωση "μέτρια νοητική υστέρηση". Κατάλληλα διαμορφωμένο ατομικό πρόγραμμα παρέμβασης". Γεωργία

Πατσαρίνου "Συμβουλευτική στην ομάδα γονέων και παιδιών". Ασημίνα

Καναβού "Αξιολόγηση εκφραστικού λεξιλογίου και πληροφοριακής και γραμματικής επάρκειας σε βαρήκοα παιδιά προσχολικής ηλικίας". Ευάγγελος Παπαδέας "Παιδική βαρηκοϊα: η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης". Δέσποινα Κριτσωτάκη "Διδασκαλία λογοτεχνίας σε κωφούς μαθητές". Δημήτρης Σκαναβής - Ουρανία Φουντούκου "Το δικαίωμα του παιδιού με προβλήματα ακοής να μεγαλώσει δίγλωσσο: Μελέτη περίπτωσης" και "Ολική επικοινωνία: Η χρησιμότητά της στον πληθυσμό των παιδιών με προβλήματα ακοής". Μαρία Δροσινού - Κορέα "Ειδική Εκπαίδευση σε μαθητές με προβλήματα ακοής". Στασινός Μπόβης "Το ταξίδι της ζωής μου". Κατερίνα Τσιλίκου "Τα οφέλη μου από την Σ.Ε.Δ.Ο.Ν.Ε. της Π.Α.Λ.Ο.". Στη συνέχεια θα γίνει η τελετή απονομής και ορκωμοσίας νέων πτυχιούχων εθελοντών διερμηνέων ολικής επικοινωνίας και Ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Η επιστημονική επιτροπή αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Χρηστάκη ειδικό πάρεδρο (Ε.Τ.) του Π.Ι., συγγραφέα βιβλίων ειδικής Αγωγής. Μηνά Ευσταθίου σχολικό σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Ηπείρου -πρόεδρο Π.Ε.Σ.Ε.Α. Μαρία Δροσινού - Κορέα δρ.Ψυχολογίας, επίκουρο καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δημήτριο Πετρόπουλο προϊστάμενο ΤΕΙ Πελοποννήσου - Τμήματος Λογοθεραπείας. Πηνελόπη Φραντζή διοικητική σύμβουλο της Π.Α.Λ.Ο., εκπαιδευτικό, Μ.Εd., M.Sc. Παν/μίου Πατρών, εκπαιδευτικό Π.Α.Λ.Ο. Λένα Μπερετάνου διοικητική σύμβουλο της Π.Α.Λ.Ο., λογοθεραπεύτρια. Νικόλαο Μάνεση επιστημονικό διευθυντή της Π.Α.Λ.Ο., σχολικό σύμβουλο 2ης Περιφέρειας Π.Ε.Ν. Αχαΐας. Ευάγγελο Παπαδέα επίτιμο μέλος της Π.Α.Λ.Ο., ΩΡΛ, διευθυντή ΕΣΥ Α΄, προϊστάμενο ακουολογικού κέντρου Πανεπιστημιακής Κλινικής ΩΡΛ Πατρών. 

Για άλλες πληροφορίες: 6947-126942 (με γραπτό μήνυμα).

Γ.Σαρ.