Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 09:21

Μεσσηνία: Σκουπίδια εναντίον υγείας και τουρισμού αν δεν βρεθεί σύντομα λύση (φωτoγραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Σκουπίδια εναντίον υγείας και τουρισμού αν δεν βρεθεί σύντομα λύση (φωτoγραφίες)

 

Λόφοι από σκουπίδια έχουν αρχίσει να σχηματίζονται και στη Μεσσηνία εξαιτίας των κινητοποιήσεων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αν δεν βρεθεί λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων, το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για το τουριστικό προϊόν. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις. Παράλληλα σχεδιάζει να προσλάβει 2.500 μόνιμους υπαλλήλους στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Ειδικά στην Πελοπόννησο τα προβλήματα αναμένεται να οξυνθούν ακόμα και αν λυθεί το πρόβλημα των συμβασιούχων, καθώς η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ προχωρά με βήματα χελώνας και πολλοί δήμοι δεν έχουν πού να πάνε τα σκουπίδια.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ χθες αποφάσισε συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.


NEWSLETTER