Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 20:08

Μεσσηνία: Μεγάλη πυρκαγιά σε βενζινάδικο στο Πεταλίδι

Γράφτηκε από την

Μεγάλη πυρκαγία ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε βενζινάδικο στην περιοχή του Πεταλιδίου.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από κάτοικο ότι υπάρχει φωτιά στο πίσω μέρος του βενζινάδικου, σε σωρό από παλιά ελαστικά. Αμεσα έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα ενώ λίγο μετά έφτασε και ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, πύραρχος Κώστας Θεοφιλόπουλος, ο οποίος συντόνισε και την επιχείρηση κατάσβεσης. Συνολικά, επενέβησαν 20 πυροσβέστες από την Καλαμάτα, την Πύλο, καθώς και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου (από όπου και η φωτογραφία), το οποίο διέθεσε και 2 οχήματα από τα συνολικά 10 που συμμετείχαν στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στη φωτιά να επεκταθεί στις εγκαταστάσεις του βενζινάδικου, καθώς και σε ένα ξυλουργείο το οποίο βρίσκεται στην πίσω μεριά του πρατηρίου. Βέβαια, σημαντικό ήταν για να διευκολυνθεί η δουλειά των πυροσβεστών και το ότι οι δεξαμενές, ευτυχώς, βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο όπου αρχικά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, δίνοντάς τους το χρόνο να αντιδράσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η δουλειά των πυροσβεστών δεν ήταν καθόλου εύκολη. Καίγονταν ελαστικά, ενώ υπήρχαν και παλιά μηχανήματα και παλιοσίδερα, που αυτό δυσκόλευε περισσότερο την επιχείρηση γιατί υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπήκε από ανθρώπινο χέρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε κοντά σε μια παλιά τσάπα που βρισκόταν στο χώρο. Επίσης, καταστράφηκε ένα ακόμα χωματουργικό μηχάνημα, και αυτό παροπλισμένο - ενώ ζημιές υπέστη και μια τσάπα που ήτανε εκεί για επισκευή.