Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 14:59

Ζητούν καθαρισμό στην Μπιρμπίτα (βίντεο) 

Γράφτηκε από την
Ζητούν καθαρισμό στην Μπιρμπίτα (βίντεο) 

Το κοινωνικό της πρόσωπο η Πολιτεία το δείχνει δυστυχώς με αδιαφορία, ακόμα κι εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει στοιχειώδης ευαισθησία. Μπορεί να έχει καταλογιστεί μεγάλη ευθύνη στους κατά καιρούς περαστικούς τσιγγάνους που χρησιμοποίησαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις στην Μπιρμπίτα, αλλά το μερίδιο ευθύνης των αρμόδιων φορέων, όπως και της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι εξίσου μεγάλο, αφού δεν έγινε ποτέ, πέραν των πολύκροτων εγκαινίων, μια ουσιαστική προσπάθεια για τη διατήρηση και συντήρηση των υποδομών. 

Σήμερα, στην κατεστραμμένη κατασκήνωση έχουν επιλέξει να ζουν 16 οικογένειες, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Μεταξύ των μεγάλων μένουν εκεί και αρκετά παιδιά.

Οι γονείς τους ζητούν επίμονα από το Δήμο Καλαμάτας να στείλει ένα μηχάνημα να καθαρίσει την περιοχή από τα χορτάρια, για να μην καούν, όπως λένε, αν ξεσπάσει μια νέα φωτιά από απροσεξία ή τυχαίο γεγονός. 

Ο Νεκτάριος Αναστασόπουλος, η οικογένεια του οποίου μέχρι πρόσφατα έμενε στα Παλιάμπελα, παρά το γεγονός πως είχε κατεδαφιστεί η παράγκα του μαζί με άλλες, έχει βρει στέγη σε ένα από τα ξύλινα σπιτάκια της κατασκήνωσης που παραμένουν… στη θέση τους. Τις τελευταίες εβδομάδες όπως μας λέει, έχει χτυπήσει πολλές φορές τις πόρτες των αρμοδίων για να πάει ένα μηχάνημα να καθαρίσει την Μπιρμπίτα από τα χορτάρια. Μια πρόσφατη πυρκαγιά, που παραλίγο να κάψει τα σπίτια που έχουν απομείνει, φαίνεται πως δεν κινητοποίησε τις υπηρεσίες.

Η καθημερινότητα συνεχίζεται ανάμεσα στα φίδια και τα ξερά χορτάρια για όσους επέλεξαν να μένουν στην εγκαταλελειμμένη κατασκήνωση, ή δεν είχαν άλλη επιλογή.

Και βέβαια, όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, παρά το όποιο μεγάλο αρχικό κόστος κατασκευής, η κατασκήνωση είναι εγκαταλελειμμένη, απαξιωμένη, αφημένη στην τύχη της, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές.

 

 


NEWSLETTER