Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 14:43

Λιομάζωμα από Δανούς τουρίστες

Γράφτηκε από την
Λιομάζωμα από Δανούς τουρίστες

Το λιομάζωμα στην Μεσσηνία καλά κρατεί .... απο τους Δαούς τουρίστες που έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας.Πρόκειται για την 3η αποστολή που διοργανώνει το πρακτορείο ΤΡΙΓΚΙΛΙΔΑΣ με επιτυχία Λιομάζωμα στην Μεσσηνία σε Δανούς τουρίστες προσφέροντας τους μια μοναδική εμπειρεία.
Να γνωρίσουν απο κοντά την περισυλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία , να δούν πως επεξεργάζετε ο καρπός της ελιάς και στην συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγγουρόλαδο το οποίο τον αισθάνονται σαν θεικό φρουτόδης χυμό, αναγνωρίζαντας την φρεσκάδα που προσφέρει.

Εμπειρία 09-11-2011
Μαζεύψαν ελιές.Έστρώσαν το λίοπανο, κλαδέψαν και ραβδίσαν τα κλαδιά στα ελαιόδεντρα,σακιάσαν τον μαζεμένο καρπό.

Στην συνέχεια επισκεφθηκαν το ελαιοτριβείο του κ.Κ. ΜΠΗΛΙΩΝΗ στο χωρίο Σταυροπήγιο όπου είδανε την επεξεργασία του ελαιοκάρπου απο κοντά.  και γευτικαν το φρέσκο αγουρόλαδο και άλλα παραδοσιακά τοπικά προιόντα που προσέφερε το ελαιοτριβείο ΜΠΗΛΙΩΝΗΣ
Το μεσημέρι γευματίσαν μέσα στο οικολογικό ελαιοτριβείο στην Μάλτα του κ.Γ.Σκαρπαλέζου με παραδοσιακά έδέσματα της περιοχής κάτω απο τους ζωνταντούς ήχους Ελληνικής μουσικής.

Οι ίδιοι τουρίστες έμειναν κατενθουσιασμένοι απο την εμπειρία αυτή και εξέφρασαν την γνώμη τους για την δυσκολία που έχει το μάζεμα της Ελιάς.

Επίσης το ταξίδι στην Ελλάδα θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν και  άλλα μέρη της Πελοποννήσου όπως την Μάνη ( Καρδαμύλη - Άγιο Νικόλαο - Καστάνια- Μηλιές - Θαλάμες) - Αρεόπολη - Γύθειο-Μυστράς - Σπάρτη - Ταύγετος -Καλαμάτα ( Αγορά και ιστορικό κέντρο ) .

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι να γνωρίσουν περισότεροι Δανοί τουρίστες την επεξεργασία ελαιολάδου και και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελαιολάδου στην Χώρα τους.

Με εκτίμηση


Βασίλης Τριγκιλίδας


NEWSLETTER