Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 10:19

Να γίνεται ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ζητούν οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να γίνεται ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ζητούν οι πυροσβέστες της Μεσσηνίας

 

«Οι πυροσβέστες δεν είναι ρομπότ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές», επισημαίνει η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας.

Αφού κάνει λόγο για εξαντλητικά ωράρια και κίνδυνο ατυχήματος, παρακαλεί “να γίνεται ορθή διαχείριση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού και των οχημάτων, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις”.                                                                                                              

Χαρακτηριστικά η τοπική Ενωση αναφέρει ότι “οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι δεν είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να τους βάζετε συντεταγμένες και να ακολουθούν το δρομολόγιο. Σήμερα Κύθηρα, αύριο Ζάκυνθο, λίγο Αττική και αργότερα βλέπουμε. Οι περισσότεροι πυροσβεστικοί υπάλληλοι καλούνται σε συνεχείς επιφυλακές και εξαντλητικά ωράρια εργασίας, χωρίς την απαιτούμενη ανάπαυση, με διπλά πληρώματα, ώστε να γίνονται αλλαγές εντός πυρκαγιών με αμφιβόλου αποτελέσματα, τόσο για την πυρόσβεση όσο και για την ξεκούραση των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι  ο κίνδυνος τυχόν ατυχήματος. Επίσης, αποδυναμώνετε ο αριθμός τόσο των πυροσβεστών όσο και των πυροσβεστικών οχημάτων του νομού μας, και μάλιστα σε μέρες που έχουμε υψηλό δείχτη επικινδυνότητας, και με καθημερινά συμβάντα πυρκαγιών”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER