Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 18:49

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο στην Πελοπόννησο

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο, Παρασκευή, 25 Αυγούστου, (κατηγορία κινδύνου 4) για αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 4, βρίσκονται οι εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Κρήτης, Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες).

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά, πρέπει να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης «199».


NEWSLETTER