Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 15:34

Η έγκαιρη επέμβαση περιόρισε τις φλόγες στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η έγκαιρη επέμβαση περιόρισε τις φλόγες στο Μελιγαλά

Φωτιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι, στην είσοδο του Μελιγαλά, πέρασε απέναντι από το δρόμο και κινήθηκε προς τη Βιομηχανική Περιοχή.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, η κινητοποίηση ήταν έντονη και με τη βοήθεια εναέριων μέσων η φωτιά περιορίστηκε κοντά στο δρόμο. Αργά το απόγευμα είχε οριοθετηθεί, υπήρχαν καπνοί και ήταν θέμα χρόνου ο πλήρης έλεγχός της.

Η φωτιά ξεκίνησε στην 7η επαρχιακή οδό, πριν το βενζινάδικο και τις γραμμές στην είσοδο του Μελιγαλά, και ο αέρας την κατηύθυνε νότια και δυτικά. Σε κάποιο σημείο πέρασε απέναντι από το δρόμο, προς τη ΒΙΠΕ, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων την έσβησε, ενώ χρειάστηκε να πέσει και αφρός για να μην περάσει προς τις μονάδες.

Οχήματα του Δήμου Οιχαλίας και αρκετά τρακτέρ με βυτία πήραν ενεργό μέρος στην προσπάθεια κατάσβεσης, και μάλιστα 2-3 άτομα ρίσκαραν και έφτασαν πολύ κοντά στη φωτιά, στα καλάμια που καίγονταν, για να την περιορίσουν. 

Καθοριστική ήταν επίσης η συμβολή των 3 PZL από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και ενός Καναντέρ, που έκαναν καίριες ρίψεις κι έσβησαν το μεγάλο μέτωπο απέναντι από την είσοδο της ΒΙΠΕ.

Στην προσπάθεια μετείχαν και άνθρωποι από επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ (στο ύψος της μονάδας Δρούτσα) οι οποίοι έριξαν νερό για να σβήσουν τη φωτιά που πέρασε προς τα εκεί.

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER