Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 08:36

Προχωρά η μελέτη για την προστασία της ακτής στο Πεταλίδι (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή Πεταλιδίου.

Ανάδοχος είναι το συμπράττον μελετητικό σχήμα "Α.Δ.Κ. Αρώνης - Δρέττας - Καρλαύτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ", με έκπτωση 59,11%, δηλαδή με ποσό προσφοράς 189.393,81 ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Ξαρχάκος μας ενημέρωσε ότι πρόσφατα βρέθηκε στην περιοχή και στο δήμο η μελετητική ομάδα και έγινε γνωστό πως έχει προχωρήσει η τοπογραφική αποτύπωση στην ακτή και στη θάλασσα. Η μελέτη περιλαμβάνει όλη την περιοχή από τις εκβολές του ποταμού Καρυά έως το κάμπινγκ “Eros Beach”.

Ο κ. Ξαρχάκος επεσήμανε ότι το πιο σοβαρό ζήτημα είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν τα σπίτια στο τμήμα από τη “Βρύση του Ψεύτη” μέχρι τον Αγιάννη. Ενημέρωσε, επίσης, πως η μελέτη εξετάζει την καταστροφή στην προκυμαία, την πρόσχωση του αλιευτικού καταφυγίου και τη μεγάλη διάβρωση της ακτής μπροστά από το “Eros Beach”.

Το θετικό είναι ότι σε ΣΑΕ του υπουργείου Υποδομών για τη μελέτη και την υλοποίηση του έργου αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στο Πεταλίδι έχουν προβλεφθεί και δεσμευτεί 1.750.000 ευρώ.

“Στόχος είναι η μελέτη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, μέσα στο 2018, για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου που θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα του Πεταλιδίου”, παρατήρησε ο κ. Ξαρχάκος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER