Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 15:03

Μεσσηνία: Επικίνδυνες θηλιές για αγριογούρουνα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Επικίνδυνες θηλιές για αγριογούρουνα (βίντεο)

Θηλιές παράνομες και επικίνδυνες, για κυνήγι αγριογούρουνου, είχε στήσει ασυνείδητος κυνηγός μεταξύ Αρχαίας Μεσσήνης και Αρσινόης. Σε μία από αυτές πιάστηκε ένα κυνηγετικό σκυλί, ενώ ο δασοφύλακας Παναγιώτης Κανελλόπουλος που έσπευσε στην περιοχή βρήκε δίπλα κι άλλη θηλιά.

Το ευτύχημα ήταν πως στις θηλιές αυτές δεν πιάστηκε κάποιος κυνηγός καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού, αφού πρόκειται για ανθρώπους που οπλοφορούν.

“Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια θηλιά”, είπε ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας και σχολίασε ότι “ευτυχώς που δεν πιάστηκε κάποιος κυνηγός, γιατί υπήρχε κίνδυνος”.

Ο δράστης δεν βρέθηκε, αλλά ο κ. Κατσίποδας παρατήρησε πως “συνεχίζονται οι περιπολίες για την εξάλειψη του παράνομου κυνηγιού, τη μέρα και τη νύχτα”. Μας ενημέρωσε ότι υπάρχει έξαρση κρουσμάτων παράνομου κυνηγιού στα αγριογούρουνα, καθώς οι πληθυσμοί τους είναι αυξημένοι και προκαλούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Πληροφόρησε πως το κυνήγι αγριογούρουνου επιτρέπεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή και ότι πλέον, λόγω των ζημιών που προκαλούν, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός που μπορούν να σκοτώσουν οι κυνηγοί ανά ημέρα και ομάδα έχει αυξηθεί στα 10 αγριογούρουνα.

Ο δασάρχης Καλαμάτας σημείωσε ότι οι κυνηγοί πρέπει να τηρούν τους νόμους, να έχουν μαζί τους την άδεια όπλου και κυνηγιού και να είναι τσιπαρισμένοι οι σκύλοι τους. Ανέφερε πως φέτος έχει βελτιωθεί η κατάσταση και οι κυνηγοί είναι γενικά συνεπείς. Επεσήμανε ακόμη ότι για να μην υπάρχουν προβλήματα και κίνδυνοι, πρέπει οι κυνηγοί να φορούν γιλέκο. Τους ζήτησε επίσης να προσέχουν τους αγρότες, να μην μπαίνουν σε περιφραγμένα κτήματα και να σέβονται την επιθυμία του αγρότη που δεν θέλει να μπαίνουν στο κτήμα του.

Κλείνοντας, κάλεσε τους κυνηγούς «να βοηθήσουν και εμάς για να πατάξουμε τη λαθροθηρία».

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER