Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 19:28

“Σκέψου διαφορετικά” από την Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
“Σκέψου διαφορετικά” από την Καλαμάτα (βίντεο)

Γυρίσματα για την εκπομπή του “Σκέψου διαφορετικά” έκανε χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα ο παρουσιαστής Γεράσιμος Φεσσιάν, για το κανάλι “Ιonian”. 

Η εκπομπή, η οποία επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την αναπηρία και την προσβασιμότητα των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, φιλοξένησε τον Αθλητικό Σύλλογο για Ατομα με Αναπηρία Καλαμάτας “Διαφορο-ζώ”, του οποίου πρόεδρος είναι ο αθλητής τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης. Ο κ. Φεσσιάν απηύθυνε καίριες ερωτήσεις τόσο στον Γ. Λαζαρίδη, για τα 2 χρόνια δράσης του συλλόγου, όσο και στον γραμματέα (ψυχολόγο στο επάγγελμα) Αριστομένη Νικολόπουλο. Τη δική του πλευρά για την καθημερινότητα στην πόλη έδωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυφλών Μεσσηνίας Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Το συμπέρασμα ήταν ότι η Καλαμάτα έχει κάνει θετικά βήματα όσον αφορά τις υποδομές και την προσβασιμότητα, όμως πρέπει να γίνουν πολλές ακόμα αλλαγές, έτσι ώστε να μιλάμε για μία πόλη φιλική στα άτομα που ζουν με διάφορες μορφές αναπηρίας. 

 

Ο δημοτικός υπάλληλος Δ. Πατρέων Γ. Φεσσιάν και τέως αντινομάρχης Αχαΐας αντιμετωπίζει και ο ίδιος κινητικά προβλήματα κι έτσι, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό, ασχολείται εδώ και κάποια χρόνια με την προβολή ανάλογων ζητημάτων, με εκπομπές σε όλη τη χώρα. Είναι ακόμα εκείνος που ξεκίνησε την προσπάθεια για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στην θάλασσα, το “Seatrac”. Σήμερα τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στη Σπάρτη. Η εκπομπή της Καλαμάτας φιλοξενήθηκε στο καφέ “Κύμα” στην οδό Ναυαρίνου, ενώ γυρίσματα έγιναν και το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης, στο γήπεδο τένις ΑμεΑ και στην κεντρική πλατεία. Αυτή ήταν η δεύτερη εκπομπή “Σκέψου διαφορετικά”, που ήταν αφιερωμένη στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER