Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 15:16

Μνημόσυνο για πεσόντες στρατιώτες στον Καραβά

Γράφτηκε από την

Το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών τελέστηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο μνημείο του Καραβά.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελείται κάθε χρόνο την 1η Δεκεμβρίου στη μνήμη των δώδεκα αδικοχαμένων οπλιτών, μελών της στρατιωτικής μπάντας, το όχημα της οποίας ανετράπη το 1972 στον Καραβά, καθώς κατευθυνόταν στο Καστόρι για τη γιορτή του πολιούχου του Αγίου Θεοκλήτου.
Ένα χρόνο αργότερα το ΚΕΕΜ, στη μνήμη των οπλιτών του, ανήγειρε μνημείο στην ατυχή τοποθεσία και καθιέρωσε το ετήσιο μνημόσυνο.
Το μνημόσυνο τελέσθηκε και φέτος από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι από τον Διοικητή του ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Τη μνήμη των οπλιτών τίμησαν με την παρουσία τους οι στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές με επικεφαλής το διοικητή του ΚΕΕΜ Ταξίαραρχο Αθανάσιο Σαμπουντζή, το διοικητή της Τροχαίας Σπάρτης Αστυνόμο Αναστάσιο Καραμπάτο και το διοικητή της Π. Υ. Σπάρτης Πύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα αντίστοιχα, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, ο Γ.Γ. Δήμου Σπάρτης κ. Δημήτρης Λάζαρης, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ.κ. Γιάννης Καρμοίρης και Στράτης Βέργαδος, ο τέως Αντιδήμαρχος πρώην Δήμου Πελλάνας κ. Κώστας Τσίπουρας, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά και αρκετοί συμπολίτες μας.


NEWSLETTER