Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 20:40

Εκθεση φωτογραφίας και ιστορικών κειμηλίων στα Φιλιατρά 

Γράφτηκε από τον

Εκθεση φωτογραφίας και ιστορικών κειμηλίων για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα διοργανώσει στο χώρο του σχολείου ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Το θέμα της έκθεσης έχει σκοπό να αναδείξει τη συμμετοχή των Φιλιατρινών στον ηρωικό αγώνα που δόθηκε από τον λαό μας στα βουνά της Αλβανίας αλλά και στη μετέπειτα μεγαλειώδη προσπάθεια για ελευθερία και εκδίωξη των κατακτητών από την πατρίδα μας, όπως επίσης και τις τεράστιες κακουχίες που υπέστησαν οι πρόγονοί μας.

Από την πλευρά των διοργανωτών παρακαλούν όποιον διαθέτει φωτογραφίες με Φιλιατρινούς από τα χρόνια εκείνα ή αντικείμενα σχετικά, να τα προσκομίσει για να τους βοηθήσει να διδάξουν στους μαθητές ότι ο αγώνας εκείνης της γενιάς για ελευθερία και δημοκρατία πρέπει να μας κάνει περήφανους, αλλά πρέπει συγχρόνως  να γίνει και δικός τους και δικός μας καθημερινός αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια σε μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική.  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 27610 32260 και στο e-mail: mail@3dim-filiatr.mes.sch.gr

Κ.Μπ.