Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 08:48

Οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς «κρύβουν» το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς «κρύβουν» το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

 

Σε Οδύσσεια -που μπορεί κάποια στιγμή να έχει και τραγικές συνέπειες- έχει μετατραπεί η προσέγγιση στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων κάθε Σάββατο, καθώς τις πρωινές ώρες στο δρόμο, έξω από την κεντρική είσοδο του κτηρίου, λειτουργεί λαϊκή αγορά. 

Μπορεί φυσικά οι ντόπιοι να ξέρουν τα στενά δρομάκια για να φτάσουν σε αυτό από την πίσω είσοδο, αλλά για τους επισκέπτες της περιοχής είναι πραγματική Οδύσσεια. Το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί και στο παρελθόν, αλλά ένα ακόμη συμβάν το Σάββατο το πρωί ήρθε να το επιβεβαιώσει. Κάτοικος Καλαμάτας ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, επισήμανε ότι το Σάββατο το πρωί χρειάστηκε να επισκεφθεί το Κ.Υ. για ξαφνικό πρόβλημα υγείας. Ακολουθώντας όμως τις πινακίδες, έπεσε πάνω στο δρόμο που γινόταν η λαϊκή αγορά και καθώς δεν υπήρχε άλλη πινακίδα που να τον οδηγεί σε εναλλακτική διαδρομή, το να βρει άλλο δρόμο για το Κ.Υ. ήταν μια περιπέτεια Με τα πολλά ο άνθρωπος μέσα από στενά δρομάκια κατάφερε να φτάσει στο Κ.Υ. Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί λαϊκή αγορά έξω από το κτήριο, αποκόπτοντας ουσιαστικά την πρόσβαση σε αυτό και υπογράμμισε τη σημαντική έλλειψη πινακίδων που οδηγούν στο Κέντρο Υγείας.

Από την πλευρά του δήμου θα πρέπει οπωσδήποτε να δουν το όλο ζήτημα, με δεδομένο ότι στις δομές υγείας θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ταχύτερη προσέγγιση και όχι να δημιουργούνται καθυστερήσεις.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER