Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 15:14

Κυπαρισσία: Μνημόσυνο για τον ευεργέτη Γεώργιο Αλεξόπουλο

Γράφτηκε από τον
Κυπαρισσία: Μνημόσυνο για τον ευεργέτη Γεώργιο Αλεξόπουλο

Μνημόσυνο για τον μεγάλο δωρητή και ευεργέτη του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Γεώργιο Αλεξόπουλο, όπως και για όλους τους ευεργέτες του νοσηλευτικού ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον ναό Τιμίας Ζώνης που βρίσκεται στο χώρο του νοσοκομείου.

Νωρίς το πρωί έγινε θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια έγινε το μνημόσυνο, ημέρα εορτής της αποκομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου. 

Για την οικογένεια του Γεωργίου Αλεξόπουλου και την προσφορά του ιδίου μίλησε ο στρατηγός ε.α. της ΕΛΑΣ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, σημειώνοντας ότι πρέπει ο έπαινος σε όλους αυτούς τους ευεργέτες χάρη στους οποίους υπάρχει σήμερα το νοσοκομείο.

Από την πλευρά του και ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι η εκκλησία ποτέ δεν ξεχνά τους ανθρώπους για την προσφορά τους αυτή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο προσωπικό του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι κάνουν ένα πολύ σοβαρό έργο. Μιλώντας όπως είπε και από προσωπική εμπειρία, είπε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ένα μεγάλο "ευχαριστώ", το οποίο σημείωσε είναι και "ευχαριστώ" όλης της τοπικής κοινωνίας.

Τονίστηκε επίσης ότι πλέον θα καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο ένα ετήσιο μνημόσυνο για τους ευεργέτες του νοσοκομείου. 

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιάννης Μερκούρης και Γιάννα Κωνσταντέλου, ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασιάκος, η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας και προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας Σταματία Αλεξοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER