Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 09:22

Κινέζα αγόρασε στην Καλαμάτα διαμερίσματα 300.000 ευρώ - 7 άδειες διαμονής με αγορά σπιτιών 

Γράφτηκε από την

Σε ένα ακίνητο κατοικιών αξίας 300.000 ευρώ στο κέντρο της Καλαμάτας επένδυσε μια νέα γυναίκα από την Κίνα.

Η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για άδεια διαμονής της νέας ιδιοκτήτριας στην Ελλάδα - δικαίωμα που δίνει νόμος του 2014 με την απόκτηση ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια

Η διάρκεια της άδειας παραμονής είναι 5ετής και ανανεώνεται εφόσον διατηρείται η ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τον Γιάννη Γιαννουκάκη, ιδιοκτήτη του γραφείου Hellas Homes, που συνέβαλε στην αγοραπωλησία. 

Οπως μας εξηγεί ο κ. Γιαννουκάκης, είναι η πρώτη επένδυση που γίνεται από Κινέζο στην περιοχή μας. Μετά το νόμο του 2014, που δίνει τη δυνατότητα άδειας παραμονής σε πολίτες τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., έχει ενημερωθεί πως έχουν γίνει δύο επενδύσεις για εξοχική κατοικία στη Μάνη, δύο στην περιοχή της Πύλου, δύο στην περιοχή της Μεσσήνης και μία στην περιοχή της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί συνολικά 7 άδειες διαμονής. 

Η επένδυση της νεαρής από την Κίνα είναι η πρώτη που γίνεται από τη συγκριμένη χώρα και μάλιστα με τη μορφή επένδυσης. Το ακίνητο που αγόρασε περιλαμβάνει 4 διαμερίσματα. Μέρος του θα χρησιμοποιηθεί ως κατοικία όταν έρθει στην Ελλάδα η νέα ιδιοκτήτρια, και το υπόλοιπο για εκμετάλλευση. Οσο για τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της Καλαμάτας για την εν λόγω επένδυση, εκτιμάται από το ιδιοκτήτη του γραφείου πως είναι εκτός από την αγάπη της για το λάδι και τις ελιές οι παραλίες, η μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο και ο νέος αυτοκινητόδρομος.