Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 16:44

Μεσσηνία: Απλήρωτοι 10 ταξιτζήδες για τη σχολική χρονιά 2014 - 2015

Γράφτηκε από τον

 

Δέκα ταξιτζήδες της Μεσσηνίας παραμένουν απλήρωτοι για τη μεταφορά μαθητών τη σχολική χρονιά 2014 - 2015.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τα δρομολόγια που εκτέλεσαν, έγιναν κανονικά και νόμιμα σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, με συμβάσεις και τιμολόγια. Το πρόβλημα προέκυψε όταν τα δρομολόγια από αμέλεια ή παράλειψη της τότε αρμόδιας υπηρεσίας δεν περιελήφθησαν στο πρακτικό του διαγωνισμού που στάλθηκε κι εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το θέμα τους έχει φθάσει στον επίτροπο της Αρκαδίας και αναζητείται ο τρόπος για να πληρωθούν, για να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Οσον αφορά τις πληρωμές των δρομολογίων της περσινής μεταφοράς μαθητών (2016 - 2017), εκτιμάται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι ταξιτζήδες μεταφορείς θα πληρωθούν για το τελευταίο της χρονιάς (Απρίλιο - Ιούνιο του 2016).

Τέλος, για το ζήτημα των βεβαιώσεων που πρέπει να υπογράψουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη μεταφορά των μαθητών και το οποίο αποτελούσε πρόβλημα, λύθηκε, αφού οι αναγκαίες βεβαιώσεις θα υπογράφονται πλέον από τις διευθύνσεις των σχολείων, στα οποία μεταφέρονται οι μαθητές.

 

Γ.Σ.