Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 09:07

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών: Προκριματικός διαγωνισμός EUSO στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών: Προκριματικός διαγωνισμός EUSO στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

 

Ενθουσιασμός επικράτησε από τη μεριά των μαθητών που συμμετείχαν στη διάρκεια του διατοπικού προκριματικού διαγωνισμού EUSO που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή 11 τριμελών μαθητικών ομάδων από 6 σχολεία του νομού, για την ανάδειξη της ομάδας που θα συμμετάσχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

Οι μαθητές τόνισαν την ανάγκη να γίνει πιο εργαστηριακή η διδασκαλία των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, πράγμα στο οποίο επικεντρώνεται ο εν λόγω διαγωνισμός.

Αν και η συμμετοχή φέτος ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, ο αριθμός των ομάδων είναι αρκετά μικρός σε επίπεδο Μεσσηνίας, πράγμα που αναδεικνύει την ανάγκη μεγαλύτερης κινητοποίησης από τη μαθητική και γενικότερα τη σχολική κοινότητα.  

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι εξής:

6ο ΓΕΛ

Καλλιόπη Παπαμικρούλη, Σταυρούλα Σπυροπούλου, Κωνσταντίνα Χειλάκου, Παναγιώτης Κατσαφάδος, Αλέξανδρος Φωτόπουλος, Ηλέκτρα Πουλακίδα.

4ο ΓΕΛ

Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Χρήστος Γεωργακόπουλος, Κων/νος Γιαννακόπουλος, Σταύρος Γιαννόπουλος, Αθανάσιος Μπουφέας, Βαλεντίνα Ρουτζούνη, Παναγιώτης Κρασόπουλος, Γιώργος Κασιδάκης, Σταυρούλα Κανελλοπούλου

Εκπαιδευτήρια Μπουγά    

Διονύσιος Μακρής, Μαρία Φράγκου, Γεώργιος Αντωνόπουλος.

1ο ΓΕΛ   

Φωτεινή Τζανή, Κωνσταντίνος Τσαγκλής, Αννα Σταυριανάκου.

3ο ΓΕΛ 

Αρτεμις Καρακαϊδού, Ελένη Βλαχοθανάση, Κωνσταντίνα Αλεξανδροπούλου, Αναστασία Αλεξοπούλου, Σουζάνα Βαγγέλη.

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Πολυξένη Καβουρίνου, Απόλλωνας Καρακαϊδός, Βασιλική Κυριακουλάκου, Ιωάννα-Μελιτίνη Μάκαρη, Αρχοντία-Αιμιλία Τσαΐρη, Ελένη Χαραλαμποπούλου.

Κ.Δ. 


NEWSLETTER