Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 09:13

Νέο σκάφος και επισκευή του κτηρίου του Λιμεναρχείου Καλαμάτας εξήγγειλε ο λιμενάρχης Αντώνης Δουμάνης

Γράφτηκε από την

Ευοίωνο προβλέπεται το 2018 για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που σύντομα αποκτά ένα νέας τεχνολογίας παράκτιο σκάφος, ενώ μέσα στο χρόνο ξεκινούν και οι επισκευές του νεοκλασικού κτηρίου στο οποίο στεγάζεται.

Τις εξελίξεις αυτές προανήγγειλε ο ίδιος ο λιμενάρχης, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αντώνης Δουμάνης, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Λιμεναρχείου, που ακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρόντος και του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για το αναξιοποίητο κτήριο των Λιμενεργατών όταν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε σε αυτό (χωρίς να το κατονομάσει) και ευχήθηκε τη σύντομη μετεγκατάσταση κάποιων εκ των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου “σε μια αξιοπρεπή στέγη”, κάνοντας λόγο για “αναξιοποίητα δημόσια κτήρια”. Ο δήμαρχος στην ομιλία του ευχαρίστησε επίσης για τη συνεργασία τους τον κεντρικό λιμενάρχη, τονίζοντας ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητά του, αλλά και τους χειρισμούς του Λιμεναρχείου στις υποθέσεις παράτυπων μεταναστών.

Ο οικοδεσπότης, αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης, είπε ότι η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με θετικές εξελίξεις για το Λιμεναρχείο, το οποίο έδωσε προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση πολιτών και συναλλασσόμενων με τις υπηρεσίες του, και το πέτυχε.

Οσο για τον τυχερό που έπεσε το φλουρί, αυτή ήταν η 11χρονη κόρη του αντιδημάρχου Καλαμάτας Θανάση Ηλιόπουλου, Μαρίστα Ηλιοπούλου. Στο φλουρί αντιστοιχούσε ένα ξύλινο ιστιοφόρο, το οποίο παρέδωσε στην τυχερή ο λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης.

Ν.Κ.