Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 15:16

Καλαμάτα: Ανοικτή ομιλία Θεοδοσίου για τους μετεωρίτες (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ανοικτή ομιλία Θεοδοσίου για τους μετεωρίτες (βίντεο)

Ανοικτή ομιλία του Τάκη Θεοδοσίου (μέλους Δ.Σ. Διεθνούς Ενώσεως Συλλεκτών Μετεωριτών, ΙΜCA) με θέμα "Μετεωρίτες - οι διαστημικοί αγγελιοφόροι" διοργανώνουν η Ενωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με τη Μαθητική Διαστημική Ομάδα Καλαμάτας, αύριο στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" στο Διοικητήριο.

Για το θέμα δόθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο και η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη κάλεσε όλους τους ενήλικες και τους μαθητές να παρακολουθήσουν τη διάλεξη. Επίσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη Μαθητική Διαστημική Ομάδα του 4ου και 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Η φυσικός Κωνσταντίνα Παναγάκου είπε πως το Μαθητικό Διαστημικό Πρόγραμμα άρχισε το Σεπτέμβρη και πως σε αυτό συνετέλεσε ο φυσικός Φώτης Ασημακόπουλος. Πρόσθεσε πως εκδηλώσεις και δραστηριότητες σαν αυτή ανεβάζουν το επιστημονικό επίπεδο της πόλης.

Ο μαθητής Κωνσταντίνος Καργάκος από το 6ο Γυμνάσιο εξήγησε πως τα χόμπι του είναι η Φυσική, η Τεχνολογία και η Ρομποτική, γι’ αυτό και ασχολείται με την ομάδα, γιατί εκεί εξασκεί όλα τα ενδιαφέροντά του. Με το πρόγραμμα που ετοιμάζουν, θα δουν αν το ελαιόλαδο διατηρεί τις φαινόλες του στις συνθήκες του διαστήματος.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος από το ίδιο σχολείο είπε πως μέσα στο κουτί που θα σταλεί στο διάστημα θα γίνει έκθλιψη, όπως γίνεται και σε ένα ελαιοτριβείο. Κάθε Σάββατο όλοι μαζί κάνουν προγραμματισμό και κατασκευές arduino, μαζί με τους καθηγητές τους, για το σκοπό αυτό.

Η Αφροδίτη Λυμπεροπούλου από το 4ο Λύκειο υπογράμμισε τη σημασία τού να έρχονται σε επαφή με επιστήμονες όπως ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Πεϊμανίδης και ο Πρ. Μαγιάτης.

Η Ευθυμία Σταθοπούλου και η Μαίρη Δεμπεγιώτη από το 6ο Γυμνάσιο αναφέρθηκαν στους μετεωρίτες.

Τέλος ο καθηγητής Τεχνολογίας Ονούφριος Κωστάκης ευχαρίστησε την ΕΕΦ για τη στήριξη και είπε πως τα παιδιά της ομάδας συχνά διακρίνονται και σε άλλους μαθητικούς διαγωνισμούς. Κάθε μέρα δαπανούν από τον ελεύθερο χρόνο τους, για να φέρουν εις πέρας το πρόγραμμα, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2018.

Γ.Σαρ.

 


NEWSLETTER