Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:18

Θεατρικά παιχνίδια από την Πειραματική Σκηνή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Θεατρικά παιχνίδια από την Πειραματική Σκηνή

Με επιτυχία συνεχίζονται στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας τα τμήματα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4 έως 12 χρόνων.

Τα παιδιά περνούν ώρες χαράς και δημιουργικής απασχόλησης με δασκάλους τη μουσικό Κατερίνα Πετρουλάκη και το θεατρολόγο Σέργιο Σοφικίτη, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του 2017 της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το παραμύθι που έγραψε με τον τίτλο "Το Βουβουζέλι, το κορίτσι με τη μαγική φωνή".

Ο ίδιος σχεδιάζει όλο το περιεχόμενο του μαθήματος, κάνει ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, χαλάρωσης, δραματοποίησης, παιχνίδια μίμησης. Η Κατερίνα Πετρουλάκη διδάσκει μουσικοκινητική και έκφραση και αφηγείται το παραμύθι, στο περιεχόμενο του οποίου στηρίζεται και η εικαστική κατασκευή που ετοιμάζει για τα παιδιά ο Σέργιος Σοφικίτης.

Το περιεχόμενο του θεατρικού παιχνιδιού σε μεγαλύτερα παιδιά προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία. Τα παιδιά των πρώτων τάξεων δημοτικού μετά τις εκφραστικές και μουσικοκινητικές ασκήσεις, ακούνε ένα παραμύθι από την αφηγήτρια και το δραματοποιούν παίζοντας κουκλοθέατρο με τις κούκλες που διαθέτει η Πειραματική Σκηνή. Τα δε μεγαλύτερα παιδιά κάνοντας ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, παίζουν παιχνίδια μίμησης και δραματοποιούν καταστάσεις, εικόνες και ιστορίες οργανώνοντας μόνα τους το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη δραματοποίηση υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER