Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 19:02

«Γιορτή Λαδιού» από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το ερχόμενο Σάββατο στις 8 το βράδυ θα γίνει η φετινή «Γιορτή Λαδιού», που διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, για την ποιότητα του λαδιού και την καλλιέργεια της ελιάς και πώς γίνεται η γευσιγνωσία του λαδιού. Μάλιστα, επαγγελματική ομάδα γευσιγνωσίας θα εξετάσει δείγματα λαδιών, που μπορούν να φέρνουν στα γραφεία του συλλόγου οι φίλοι και τα μέλη του. Για τα ελαιόλαδα που θα ξεχωρίσουν ποιοτικά, θα κληθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί τους για να πουν για τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Θα ακολουθήσουν ομιλίες και συζήτηση με το κοινό για το λάδι και την ελιά.

Η παραλαβή των δειγμάτων ελαιολάδου γίνεται κάθε βράδυ, 9 με 10, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο. Το Σάββατο, η παραλαβή θα γίνει μόνο το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 6. Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται, είναι μισό λίτρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στα γραφεία του συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα 27210 97733 και 6942-553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).