Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 17:46

Τη Βέργα και τα καλντερίμια της γνώρισαν οι πεζοπόροι του ''Ευκλή''

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τη Βέργα και τα καλντερίμια της γνώρισαν οι πεζοπόροι του ''Ευκλή''

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, παρά τον βροχερό καιρό, 30 και πλέον περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων-Ορειβατών Καλαμάτας ''Ευκλής'' ανηφόρισαν μέχρι τη Βέργα στο όρος Καλάθι, προσκεκλημένοι από φίλους-μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας.

Εκεί τους περίμενε η Λίτσα Πλαγιανού, μέλος του συλλόγου της Βέργας, ώστε να τους ξεναγήσει στα καλντερίμια-μονοπάτια, να τους δείξει τις βρύσες με τα πολλά τρεχούμενα νερά και να τους ενημερώσει για την ιστορία του όμορφου αυτού ορεινού τόπου.

Στο διάβα τους συνάντησαν τα εξωκκλήσια του 17ου αιώνα, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και του Αγίου Σπυρίδωνα. Θαύμασαν από κοντά την πετρόκτιστη κεντρική εκκλησία της Ευαγγελίστριας, κτισμένη το 1861.

Η θέα προς την Καλαμάτα ήταν απίθανη, με τον συννεφιασμένο καιρό να δίνει έναν άλλο τόνο στην εξόρμηση της Κυριακής.

Στην περιήγηση αυτή ήταν παρών και ενημέρωσε με τη σειρά του τους επισκέπτες ο συντονιστής της ομάδας ''Οι Φίλοι της Βέργας'' και μέλος του ''Ευκλή'' κ. Κωνσταντίνος Μαρκάκης.

Η ορειβατική ομάδα του ''Ευκλή'' μετά τη βόλτα μέσα στα μονοπάτια της Κάτω Βέργας, ακολούθησε το καλντερίμι που ενώνει την Κάτω με την Ανω Βέργα, οι υπόλοιποι απόλαυσαν το καφεδάκι τους και μεζέδες σε τοπική ταβέρνα της περιοχής, σε κλίμα ιδιαίτερα γλεντζέδικο και φιλικό. Η μέρα έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους συμμετέχοντες, δίνοντας το επόμενο ραντεβού τους για την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Maske Disco Party, στις 8:30 μ.μ. που διοργανώνει ο ''Ευκλής'' στο κατάστημα “Baba Yaga”.

Η διοίκηση του ''Ευκλή'' με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά την κ. Λίτσα Πλαγιανού, τον κ. Κωνσταντίνο Μαρκάκη, καθώς επίσης τον φίλο του συλλόγου και εξαίρετο φωτογράφο κ. Φώτη Κουτρουμπή, που συμμετείχε για πρώτη φορά και κάλυψε φωτογραφικά την εξόρμησή μας.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο μπορεί κανείς να δει στη σελίδα του Facebook Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ, καθώς και στο προφίλ του Fotis Koutroubis.

 

Ελένη Οικονομοπούλου

Α' αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER