Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 19:12

Προτάσεις της Μητρόπολης για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από τον
Προτάσεις της Μητρόπολης για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης (Εκκλησιαστικό) στο Κορφιωτάκειο, δίπλα στο Επισκοπείο, είναι το πρώτο έργο που διεκδικεί η Μητρόπολη Μεσσηνίας για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα άλλα δύο έργα αφορούν τα ΑμεΑ και σχετίζονται με την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του μητροπολίτη Χρυσοστόμου για τα άτομα αυτά.

Πριν δύο εβδομάδες περίπου ο κ. Χρυσόστομος συναντήθηκε στο Επισκοπείο με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, όπου συζήτησαν θέματα ένταξης και υλοποίησης έργων κοινωνικού χαρακτήρα της Μητρόπολης από το νέο ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Αναζητώντας στοιχεία για τα έργα αυτά που συζητήθηκαν, από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης μας ενημέρωσε ότι:

α) Το πρώτο έργο είναι το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης (Εκκλησιαστικό) στο Κορφιωτάκειο, που παραμένει ημιτελές εδώ και χρόνια. Εχει κατατεθεί πλήρης μελέτη και αναμένεται η έγκρισή της από την Περιφέρεια. Τα κειμήλια που θα εκτεθούν, βρίσκονται ασφαλισμένα και φυλάσσονται. Για την ένταξη του έργου υπάρχει και παλιότερη δέσμευση του κ. Τατούλη.

β) Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ στη νέα πτέρυγα του Ασύλου Ανιάτων. Προβλέπει ημερήσια παραμονή για δημιουργική απασχόληση, ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων των ΑμεΑ. Τελειώνει η οικονομοτεχνική μελέτη και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα.

γ) Από κοινού με την Περιφέρεια δημιουργία κάμπους παραμονής ΑμεΑ. Στόχος είναι η ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ΑμεΑ, με ανάπτυξη προσωπικής και ομαδικής δραστηριότητας, καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους, ώστε να αντιμετωπίζονται καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφεύγεται η χρήση ιδρυματικής φροντίδας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER