Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 19:09

Διαγωνισμός Εκθεσης στη μνήμη της Νότας Αρνόκουρου

Γράφτηκε από την

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Εκθεσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιτών Μεσσηνίας «Η Αγία Ελένη» θα γίνει και φέτος στη μνήμη της Νότας Αρνόκουρου για μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και Α’, Β’, Γ’ λυκείου, των σχολείων αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και Μεσσηνίας.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, το θέμα του διαγωνισμού είναι το: «Με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να γράψετε ένα κείμενο στο οποίο να αναπτύσσετε τις απόψεις σας για τον ρόλο της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, στην ενδυνάμωση του αισθήματος της ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών, στην συμφιλίωση και την πρόληψη των συγκρούσεων μεταξύ των λαών. Επιπλέον, να προτείνετε μέτρα και τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τρόπους ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για την προστασία της στη σύγχρονη εποχή, με έμφαση στα πολιτιστικά στοιχεία που θεωρείτε πιο σημαντικό να διατηρηθούν, να προωθηθούν και να αναπτυχθούν σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, υποστηρίζοντας με επιχειρήματα τις επιλογές σας».

Στα γραπτά δοκίμια που θα διακριθούν, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα ύψους 1.500 ευρώ και βιβλία, με τη χορηγία του Κωνσταντίνου Αρνόκουρου. Η δραστηριότητα είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο Παιδείας, έχει προαιρετικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί εκτός ωρών διδασκαλίας των σχολικών μονάδων.

Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 20 Απριλίου, οπότε και θα συγκεντρωθούν τα έργα με ευθύνη των διευθυντών, οι οποίοι θα τα αποστείλουν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και Ηλείας, υπ’ όψη των υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, μέχρι την Τετάρτη,25 Απριλίου.