Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 14:29

Μαθήματα στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μαθήματα στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μαθήματα θεατρικής αγωγής - θεατρικού παιχνιδιού - μουσικοκινητικής για ενήλικες διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και αυτή τη χρονιά.

Τα μαθήματα είναι βιωματικά, αντίστοιχης φιλοσοφίας με τα εργαστήρια της Πειραματικής Σκηνής για μικρούς μαθητές και θα διδάξουν ο θεατρολόγος Σέργιος Σοφικίτης και η μουσικός Κατερίνα Πετρουλάκη.

Το πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τις εξής ενότητες: Κύκλος προσαρμογής και καλλιέργειας της δυναμικής της ομάδας και του ατόμου μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και δραματικής έκφρασης. Παιχνίδια ρόλων, αξιοποίηση μιας ιστορίας, δυνατότητες αφηγηματικών τρόπων για να παρουσιαστεί ένα παραμύθι. Κύκλος κινητικής έκφρασης-αγωγής του ρυθμού του λόγου και μουσικοκινητική αγωγή. Τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το θεατρικό παιχνίδι στη σχολική καθημερινότητα των παιδιών, είτε πρόκειται για νήπια, είτε φοιτούν σε κάθε τάξη του Δημοτικού σχολείου. Στο τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ομάδες, ώστε να οργανώσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση θεατρικού αυτοσχεδιασμού. Ο κύκλος των μαθημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις κάθε Κυριακή, διάρκειας 3 ωρών από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Το κόστος για κάθε συμμετέχοντα: 15 ευρώ για κάθε συνάντηση. Για πληροφορίες και εγγραφές: 27210 21653, 6977-785046, 6977-437279, 6971-540945.


NEWSLETTER