Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 16:44

Το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στην Πάφο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στην Πάφο

Τη δεύτερη διακρατική συνάντηση στην Πάφο οργάνωσαν καθηγητές των 6 χωρών του προγράμματος “Erasmus+ KA219”  με τίτλο «Ας καλλιεργήσουμε την ειρήνη μέσω της παγκόσμιας αδελφοσύνης». Το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας εκπροσώπησαν οι καθηγήτριες Ουρανία Σκλήκα και Χριστίνα Γρουσουζάκου.

Η επίσκεψη έγινε από τις 4 έως και τις 10 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, καθηγητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία, προσκεκλημένοι  από τους εταίρους του Νικολαϊδείου Γυμνασίου της Πάφου συμμετείχαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διεξήχθηκαν στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» της Πάφου.

Οι καθηγητές επιμορφώθηκαν από τον Γιώργο Χαραλάμπους για τον τρόπο δημιουργίας εφαρμογής στο κινητό, δημιούργησαν τη δική τους εφαρμογή για το πρόγραμμα, παρακολούθησαν σεμινάρια για τη χρήση διάφορων ψηφιακών εργαλείων, κατανόησαν τη χρήση και την εφαρμογή των QR codes. Επιμορφώθηκαν επίσης από τη σχολική ψυχολόγο Βαλεντίνα Ιεροθέου για τη διαχείριση κρίσεων στη σχολική τάξη και τέλος ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το λογότυπο του προγράμματος, σύμφωνα με την οποία επιλέχθηκε ένα από τα λογότυπα της ελληνικής ομάδας. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι καθηγητές είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το “Cyprus friendship program” και για το έργο της “Caritas” από εκπροσώπους και των δύο. Το “Cyprus friendship program” είναι μια οργάνωση εθελοντών που έργο της είναι να  φέρνει κοντά νέους από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, με σκοπό να προάγει την ειρηνική συμβίωση και την αμοιβαία κατανόηση ανάμεσά τους. Η “Caritas” είναι μια καθολική φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους φτωχούς, τους ευάλωτους και τους αποκλεισμένους ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

Το πρόγραμμα επίσης περιλάμβανε επισκέψεις: στο αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου, στην Ιεροσκηπία όπου τους καθηγητές καλωσόρισε ο δήμαρχος, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στα χωριά Σίμου και Φύτη. Οι καθηγητές κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών επισκέφθηκαν μια τοπική λουκουμοποιία, μια βιοτεχνία υφαντών και μια βιοτεχνία παρασκευής χαλουμιού. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική από όλους τους συμμετέχοντες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER