Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 19:17

Καθυστερεί το αρδευτικό σε Χανδρινού και Στενωσιά

Γράφτηκε από την
Καθυστερεί το αρδευτικό σε Χανδρινού και Στενωσιά

Να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το αρδευτικό έργο στον κάμπο Χανδρινού και Στενωσιάς ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, με έγγραφό του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” και αναμένεται να αρδεύσει έκταση 3.000 στρεμμάτων, με την κατασκευή αγωγού μήκους 5.000 μέτρων.

Στο έγγραφό του ο σύλλογος παρατηρεί ότι “το εν λόγω έργο εγκρίθηκε πριν από τρία χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος με την ταυτόχρονη ανάληψη αυτού από τον ενδιαφερόμενο εργολάβο και τη γνωστοποίηση προς εμάς για την άμεση ολοκλήρωσή του. Αντί αυτού, του απολύτως αναγκαίου έργου, δυστυχώς έως σήμερα οι ενέργειες που έχουν γίνει είναι ελάχιστες, ενώ οι παρεμβάσεις έχουν αχρηστεύσει το υπάρχον δίκτυο, με αποτέλεσμα στις  καλλιέργειες που έχουν φυτευτεί, να είναι αδύνατη η άρδευση τους”.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού επικρίνει τις αρμόδιες αρχές ότι αδιαφορούν και δε δίνουν λύση, “βυθίζοντας τους αγρότες στην απόγνωση και την περιοχή στην παρακμή”.

Ζητεί, συγκεκριμένα, “από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Πύλου - Νέστορος να αναλάβουν άμεσα την επίλυση του προβλήματος και να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου”. 

Κλείνοντας ο σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως “οι όποιες υποσχέσεις και κωλυσιεργίες, που επικαλούνται οι ιθύνοντες - υπεύθυνοι, δε μας αφορούν πλέον. Είναι πολύ αργά για λόγια. Σας καλούμε να αναλάβετε εκ των προτέρων τις ευθύνες σας, πριν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση και αναζητήσουμε λύση με άλλες μορφές διεκδίκησης. Σε περίπτωση ολιγωρίας ή αργοπορίας σάς καθιστούμε υπεύθυνους και επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω στάση μας”.


NEWSLETTER