Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 18:25

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Τρίπολη την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ημέρα που συγκαλείται το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καλούν φορείς, οργανώσεις και σωματεία της Περιφέρειας.

Ηδη έχει γνωστοποιηθεί ότι τη συγκεκριμένη ημέρα θα αναχωρήσουν λεωφορεία, από την Καλαμάτα στις 4.30 το απόγευμα (από την οδό Νέδοντος, πίσω από τον πρώην ΟΤΕ) και από τη Μεγαλόπολη στις 5 το απόγευμα (από την κεντρική πλατεία).

Κάλεσμα απευθύνει η Πελοποννησιακή Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών για συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Πετρινού της αρκαδικής πρωτεύουσας και πορεία στο Πνευματικό Κέντρο, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- τα εξής: “H «ανάπτυξή» τους στηρίζεται στα συντρίμμια της κοινωνίας από τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική τους, βασίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, στην κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην ελαστική και «μαύρη» εργασία, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου, στους πλειστηριασμούς, τη φορολεηλασία, στη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, την κοινωνική πλειοψηφία της Πελοποννήσου, στη συγκέντρωση - διαδήλωση. Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, αντίστασης και ανατροπής της”.

Ανακοίνωση με παρόμοιο περιεχόμενο εξέδωσε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, ενώ από την πλευρά του και το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Τρίπολης την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, τονίζοντας στη δική του ανακοίνωση: “Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων». Ο μεταμνημονιακός παράδεισος που υπόσχονται είναι παράδεισος για τα κέρδη του κεφαλαίου που απαιτεί μονιμοποίηση των αντεργατικών νόμων, αλλά και παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, που φθάνει μέχρι και την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να τους αφήσει ελεύθερους να πάρουν ακόμα και τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών. Ο,τι και να κάνουν, ό,τι και να ψήφισαν, ό,τι και να ψηφίσουν, είμαστε αποφασισμένοι να μην υπακούσουμε. Θα αντισταθούμε και θα καταργήσουμε τους νόμους τους στην πράξη”.